Ülkenin farklı yerlerinden hiç tanımadıkları Somalı maden şehitlerine birer Fatiha okuyabilmek için Soma’ya gelen yüzlerce vatandaş, Somalılara yalnız olmadıklarını hissettiriyor.
Manisa’dan 30 kişilik bir ekiple birlikte Soma’daki maden şehitliğini ziyaret edenler arasında bulunan Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Manisa Şube Başkanı Muharrem Turhan, “Soma’da yaşanan bu acı olaydan sonra, bir nebze de olsa geride kalanların acılarını paylaşmak için geldik. Kaybettiğimiz kardeşlerimizin dostlarımızın yattıkları yer Cennet olsun. Allah geride kalanlara sabır versin. Çok zor, çok büyük bir acı. İnşallah böyle bir olay bundan sonra ülkemizin ve insanlarımızın başına gelmez diyorum. 30 kişilik bir kafile olarak geldik. Eğer o dostlarımızın kardeşlerimizin acısını bir nebze de olsa hafifletebilirsek ne mutlu bize. Onların acısı bambaşka, biz ne söylesek boş. Allah sabırlar versin, Allah yardımcıları olsun” dedi.
Maden faciasında oğlunu, babasını, abisini veya kardeşini kaybeden şehit yakınları ise, tek isteklerinin maden faciasının sorumlularının mutlaka hak ettikleri cezayı alması olduğunu belirttiler.

Editör: TE Bilişim