Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yatırımların devam ettiği Soma ilçesine yaptığı ziyarette çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Ergün’e ziyarette MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir ve MASKİ daire başkanları, MHP Soma İlçe Başkanı Murat Maan, Kırkağaç İlçe Başkanı Halil Boğaz, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Balaban, meclis üyeleri ve ilçe koordinatörleri eşlik etti. Karakaş Mahallesi'nde yapılan karşılama ve inceleme gezisi sonrasında Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinatörü Ethem Karasu’ya ziyarette bulunarak, Soma'da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Ergün'e Soma Koordinatörü Karasu, yapılan çalışmalar ile ilgili verdiği bilgilerde, "İçme suyu birimi olarak 26 mahallenin içme suyu depo bakımı ve onarımı yapıldı. 8 mahallenin altyapısı tamamlandı. 6 mahallenin altyapı çalışmaları devam ediyor. 8 mahallemizde de sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Yol bakım ve onarım birimi olarak 195 kilometre asfalt yol, 330 bin metrekare parke taşı döşenmiştir" dedi.

Soma’daki çalışmaları anlattı
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma Koordinatörlüğü görevine gelen Ethem Karasu'ya hayırlı olsun dileklerini ileterek, "Mevcut yatırımları yerinde görmek amacıyla bütün ekiplerimizle Soma'dayız. Geride bıraktığımız 4 yıllık süre içinde ilk olarak mahallelere söylediğim üzere ilk defa büyükşehir yapılmış olması, MASKİ genel müdürlüğünün kurulmuş olmasının sıkıntılarını yaşamıştık. Yeni bir yapılanma ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bin 88 mahalle ve 17 ilçede hizmetleri birer birer imkanlar dahilinde bütçe olanakları dahilinde yapılmaya başlandı. Soma'da ilk 97 mahalle kapsamında 8 mahallemiz 154 mahalle kapsamında da 6 mahallemizi altyapı çalışmaları devam ediyor. Kanalizasyon ve ihtiyaç olan yağmur suyu ve üst yapısının tamamlanmasıyla birlikte bu hizmetleri tamamlıyoruz. Asfalt çalışmaları kapsamında 195 kilometre çalışmamız olmuş. Soma merkezinde ve mahallerinde 330 bin metrekarenin üzerinde kilit parke çalışmaları yapılmış. Yapılan hizmetler hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Soma’da en büyük sorun hava kirliliği
Başkan Ergün, Soma'nın en büyük sorunları arasında hava kirliliği geldiğini belirterek, "soma'da yaşanan vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve huzurlu yaşabilmeleri için 2015-2016-2017 yıllarında bu amaçla Soma ısıtma merkezinde yaptığımız yatırımın toplam tutarı 138 milyon liradır. Bugüne kadar bunun 121 milyon lirasını ödemiş durumdayız. İşin yüzde 95’i tamamlanma noktasında hak edişleri tamamlanmıştır. 250 civarındaki abone sayımız da 7 bin 600 sayısına ulaştı. Buradaki hedefimiz ilk yaptığımız yatırım ana arter ve yanlarıyla birlikte 15 bin aboneye hitap edecek bir yatırımdır. Mevcut binalara bağlanacak olan esanjörlerin mevcut 7 bin 600 aboneye bağlanma noktasında da önümüzdeki aylarda 37,5 milyon liranın üzerinde yeni yatırım mevcuttur. 185 bin lira yatırım yapıldı. Hayırlı olsun diyorum" dedi. Başkan Ergün daha sonra ziyaretin ardından Parkaltı Cami'nde vatandaşlarla birlikte Cuma namazını kıldı.






 

Editör: TE Bilişim