FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN...

Manisa’nın Soma ilçesinde tamamlanan 2013-2014 eğitim öğretim yılı için karne töreni düzenlendi. Törene Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muharrem Kurt, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü, daire müdürleri veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Soma Kaymakamı Bahattin Atçı bir konuşma yaptı.
Kaymakam Atçı, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Sevinçli bir gün de olmamız gerekirdi ama biliyorsunuz, buruk bir mutluluk yaşıyoruz. Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın diliyorum. Bütün öğrencilerimizin güzel bir yaz tatili geçirmelerini temenni ediyorum. Çocuklarımızın hepsine başarılar diliyorum” 
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muharrem Kurt da velilere şöyle seslendi: “Karneler bize yol göstericidir. Bize birçok mesajlar veriyor. Biraz daha çalış biraz daha gayret göster, kendinle gurur duyabilirsin başarabilirsin. Önümüzdeki yıl yeterli çalışmayı ve azmi gösterelim lütfen sorumluluklarımızı hatırlayalım. Çocuklarımıza pek de alışkanlık haline getiremediğimiz empati ve sempatiyle yaklaşım. Onları daha iyisini yapmak daha güzelini yapmak için cesaretlendirelim. Unutmayalım ki çocuğu ödüllendirmek her zaman cezalandırmaktan daha iyi sonuç verir.” 
Kurt, yaptığı konuşmasının ardından çocukların arasına katılarak onlarla bir süre sohbet etti. Babasını madende kaybeden çocuklardan biri olan Ruşan Talha Çoban’la da bir süre Galatasaray üzerine sohbet eden Kurt daha sonra sınıflara giderek aralarında babalarını madende kaybeden çocukların da bulunduğu öğrencilere karnelerini ve bakanlıktan gönderilen hediyeleri takdim etti.
Müsteşar Yardımcısı Muharrem Kurt’un elinden karnesini alan maden şehidi Kemal Çoban’ın kızı 2/D öğrencisi Rüveyda Çoban, karnesinin hepsinin 5 olduğunu göstererek babasını çok özlediğini ve karnesini ilk önce babasına götüreceğini anlattı.
Bir diğer maden şehidi Mustafa Kocabaş’ın oğlu 3/E sınıfı öğrencisi Buğra Kocabaş da karnesini alan öğrenciler arasında yer aldı. Buğra Kocabaş’ın annesi Nursel Kocabaş, oğlunun derslere karşı çok ilgili olduğu için karnesinin hepsinin 5 olduğunu anlatarak, “Dersleri çok güzel. İnşallah büyüyünce oğlumu daha iyi yerlerde göreceğiz. Tek dileğim o” dedi.
Son bir aydır çok farklı bir sınav verdiklerini belirten anne Kocabaş, şunları söyledi: “Çok zor durumda 301 aileyiz. Hepsine Allah’tan sabır diliyoruz. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız. Bir daha böyle bir acıyla sabrımız sınanmaz diyorum. Hiç kimsenin de böyle bir olay yaşamasını istemiyorum.” 
Tek çocuğunun Buğra olduğunu kaydeden anne Nursel Kocabaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şuan için okulumuz çok ilgileniyor. Milli eğitimimiz ilgileniyor. Ondan yana bir tereddüdümüz yok. İnşallah Buğra ile daha da ilgilenecekler. Ben öyle düşünüyorum. Çok duyarlı insanlarımız var sadece Soma’da değil yurt dışından bile ziyaretçilerimiz geldi. Bütün insanlarımız duyarlı hepsine teşekkür ediyorum.” 
Mustafa Kocabaş’ın son çıkarılan madencilerden biri olduğunu söyleyen Nursel Kocabaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Son çıkarılan 18 kişi arasındaydı eşim. O yüzden 5 gün bekleme süremiz vardı. Bu da en zoruydu beklememiz ama şükür çıkarıldı en azından yerimiz var gidiyoruz ziyaret ediyoruz. Belki bugün de gidip ziyaret edeceğiz. Buğra’nın karnesini göstereceğiz orada ben öyle istiyorum Buğra da öyle istiyor.”

Editör: TE Bilişim