13 Mayıs’ta Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının ardından acılar bir türlü dinmiyor. Babalar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, 432 çocuk bugün boynu bükük bir Babalar Günü geçiriyor. 301 maden işçisinden 43’ünün yattığı Soma Maden şehitliği Türkiye’nin her yerinden vatandaşların akınına uğruyor. 3 yaşında bir kızı olan 30 yaşındaki maden mühendisi Koray Karadağ’ın mezarı başında ağlayan acılı annesi mezarlıktaki vatandaşlara duygu dolu anlar yaşatırken, sürekli gözyaşı döktü.

İstanbul’dan 150 kişilik bir grupla gelen Ulusal Halk Cephesi üyeleri de Soma Maden Şehitliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından bir açıklama yapan Sevcan Adıgüzel, Soma’nın bir kaza değil katliam olduğunu iki gündür Soma’da birçok ziyaret gerçekleştirerek insanların acılarına ortak olduklarını anlattı. Bugünün Babalar Günü olduğunu hatırlatan Sevcan Adıgüel, “Buraya gelip de babalara baksınlar. Buradaki babalar her gün acılı her gün yürekleri buruk, buradaki babalar zaten işe gitmiyorlar. Hiçbir gelirleri yok, gelsinler buradaki babaları görsünler. Onlar için bugün Babalar Günü değil, onlar için bugün hala evlat acısının yaşandığı bir gündür” dedi.


Soma Maden şehitliğinde ise her mezar başında Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanlar karanfiller bırakarak, dualar ederek, maden şehitlerinin Babalar gününü kutladılar.

Editör: TE Bilişim