CHP Soma İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu, Soma Belediye Başkanı Adayı Bahri Yılmaz ve parti yönetim kurulu üyeleri Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi’ni ziyaret etti. Sendika şube başkanı Tamer Küçükgençay ve İkinci Başkan İbrahim Emegen’in ağırladığı CHP heyeti belediye başkan adayları Bahri Yılmaz’ı tanıtarak, Soma’daki madencilik konusunda yaşanan sıkıntıları masaya yatırdı. Konuşmasına CHP’nin Belediye Başkan adayını tebrik ederek başlayan Tamer Küçükgençay, “Seçimlerden kim başarılı çıkarsa çıksın, topyekün olarak vatandaşın takdiriyle seçilecek başkanın arkasında olursak Soma daha iyi yerlere gelecektir. Bu yarış demokratik bir yarış. En basitinden Balıkesir-Soma arasındaki yolun bile yapılmaması Soma’ya verilen değeri gösteriyor. Buradan biz siyaseti doğrudan kullanamadığımızı öğreniyoruz. Somanın daha iyi yaşanabilir hale getirilmesi gerekiyor. Sendikal anlamda konuşacak olursak, 2009’da başladığımız sendikada üye sayısını 4 bin 500’den 13 bine çıkardık. İmzalanan kamu toplu iş sözleşmesinde alınan haklarla arkadaşlarımızı mutlu ettiğimize inanıyoruz. Kamuda açık ocakların ve santralin özelleştirilmesine kesinlikle karşıyız. Özel sektördeki toplu iş sözleşmemizde Türkiye standartlarımızın üzerine geçmiştir. En düşük ücretle çalışan şalterci bin 300 liranın üzerinde maaş alıyor. Bu da Türkiye’de ender rastlanan bir durum. Ben yerel seçimlerde tüm adaylara başarılar diliyorum” dedi.
BAYRAMOĞLU: “İKTİDARA GELİR GELMEZ TAŞERON YASASINA SON VERECEĞİZ”
Murat Bayramoğlu da Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) özel madenciliğe kesinlikle karşı olmadığını belirterek, şu açıklamaları yaptı:
"Yer altı ocaklarının özel madenler tarafından işletilmesine kesinlikle karşı değiliz. Karşı olduğumuz kurumsallaşamayan, kuralsız bir şekilde zaman zaman siyasiler tarafından korunduğu kollandığı iddiaları gündeme gelen işçilerimizin yaşam hakkını gözetmeyen işçi sağlığı ve iş güvenliği konularını önemsemeyen işletmelerin Soma’da üretim yapması kesinlikle kabul edilemez. Ne yazık ki bu madende çok sayıda madenci yaşamını kaybetti. Soma’nın bu anlamda negatif bir şekilde gündeme gelmesinden rahatsız olduk. Soma’nın işçilere kucak açan, ekmek veren yaptığı üretimle gündemde kalmasını isteyen bir partiyiz. Bu madenin kapatılıyor olması geç ama yerinde bir karardır. Bu işletmeciliğe saha verilmesinin yanlış olduğunu sorunu işletmecilik yapan kişinin zihniyetinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Bu vesile ile kurumsallaşmasını tamamlamış işçi sağlığı ve güvenliğini en önemli konular haline getirerek üretim yapan diğer 2 madenimizin bu anlayışına saygı duyuyoruz. Dileriz uzun yıllar bu üretimi yapma ve insanlara ekmek verme şansını devam ederler. Bizim madenciliğe bakışımız ve yaklaşımımız budur. Önümüzdeki dönemde de işçilerimiz kucaklayarak özellikle taşeron yasasının AKP’nin 2002 Kasım'da iktidar olduktan ve 2003 Haziran’da hemen çıkardığı taşeron yasasının CHP’nin iktidara gelir gelmez kaldırılacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum. AKP, CHP arasındaki fark bu kadar nettir."
YILMAZ, “GENÇLER KADERLERİYLE BAŞ BAŞA BIRAKILIYOR”
Bahri Yılmaz ise CHP’nin kurulduğu günden bu yana salt devletçi bir politika yerine karma bir politika yaptığını vurgulayarak, "CHP hem devlet hem de özel sektörü eş zamanlı geliştirmek için mücadele vermiştir. Bugün bunun tam tersi politikalar izleniyor. Devletin elindeki kurumların tamamı tek tek yok ediliyor. Devlet kral Çıplak noktasına gelmiş durumda. Bunları asla göz ardı edemeyiz. Soma’da da iş ve işçi sağlığı konularını yerine getirmiş olan tüm özel sektörlerin kurumsallaşmış olanların tamamının yoluna devam etmesi tavrımız var. Ama devletin elindeki kurumların daha fazla hırpalanmaması ve bu kurumların daha da iyileştirilerek yine ekonominin öncülüğünü yapmasının devam etmesinin altını çiziyoruz” dedi. Gençlere daha fazla istihdam açılmamasından dolayı kaderleriyle baş başa bırakıldığını belirten Yılmaz, “Bu gerçeği ne kadar gizlemeye devam ederlerse etsinler önümüzde durmaya devam ediyor. Bu konuda kim iktidara gelirse gelsin bu ülkedeki tüm vatandaşların istihdam edilmesiyle yükümlüdür. Biz üretimden yana bir partiyiz ve iktidara geldiğimiz andan itibaren de tamamen üretimin bütün alanlarını harekete geçirerek ülkede yaşayan tüm vatandaşların üretime katılmış olduğu günü görmek için canla başla mücadele vereceğiz" şeklinde tamamladı sözlerini.

Editör: TE Bilişim