Soma’da yaşanan feci maden kazasının üzerinden haftalar geçti ancak acılar hala taze. Yürekler Soma’da hayatını kaybeden şehit işçiler için yanıyor. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kazanın meydana geldiği gün hemen Soma’ya hareket etmiş, Akhisar civarında makam aracının kaza yapması sonucu büyük tehlike atlatmıştı. Başkan Çerçi Soma’daki kazayı yakından takip etti, ailelere yardım amacıyla Yunusemre Belediyesi bünyesinde yardım kampanası başlattı. En son yapılan Haziran ayı meclis toplantısında Soma şehitlerinin ailelerine yardım amacıyla meclis kararı alındı.  

ACILAR PAYLAŞILDIKÇA AZALIR

Feci kazanın ardından işçilerin bir bölümü Soma mezarlığında hazırlanan alanda yan yana defnedildiler.  Mezarlık o günden sonra hiç boş kalmadı. Aileler, Somalılar ve Türkiye’nin dört bir yanından insanlar mezarlığa gelerek şehit işçilerin kabrini ziyaret ediyor.

Sık sık Soma’yı ziyaret eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bu hafta sonu mezarlıkta dua eden insanlar arasındaydı.  Tek tek mezarları gezen, birbirinden acı hayat hikayelerini okuyup duygulanan Başkan Çerçi, Somalı şehitler için uzun uzun dua etti. Çerçi, “Soma’daki kaza yüreğimizi yaktı, içimizi parçaladı. Bu acıyı kolay kolay unutamayız. Unutmayacağız da… Acılar paylaşıldıkça azalır. Şehit olan 301 kardeşimizin ailelerine destek olmamız, onların acısını paylaşmamız lazım. Bunu bir görev olarak biliyoruz. Bu bağlamda gerek hükümetimiz gerekse Yunusemre Belediyesi meclisi olarak adımlar attık.  Soma’nın acısını paylaşıyoruz. Bu yöre insanını çok yakından tanıyan, onlarla çok vakit geçirmiş bir siyasetçi olarak tekrar tekrar hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet kederli ailelere ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Bir daha böyle bir kazanın olmamasını diliyorum” diye konuştu.   

Editör: TE Bilişim