Çalışmaların tamamlanmasıyla 10 bin abonenin sıcak suyla ısınacağını belirten Gencoğlu” Tüm Soma’yı bu sıcak suyla ısıtmak istiyoruz. Hatta ilerleyen günlerde Kırkağaç ilçemize de hizmet vermek istiyoruz” dedi.Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne devrolan Soma Bölgesel Isıtma Sistemlerinin faal hale gelmesi için Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz ay içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe sakinlerinin ısıtma sisteminden en iyi şekilde faydalanabilmesi amacıyla 50 kilometrelik boru hattı ve bina altı istasyonları ihalesinin yapılmasıyla birlikte çalışmalar farklı bir boyut kazandı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gencoğlu yüklenici firma olan Olimpiyat Isı yetkililerini makamında konuk ederek projenin yer teslimini içeren tutanak protokolünü imzaladı. Protokol töreninde Soma Bölge Isıtma Sistemleri Genel Koordinatörü Halis Satılmış da yer aldı.

10 BİN ABONE SICAK SUYA KAVUŞACAK

      50 kilometrelik boru hattı ve bina altı istasyonları çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte sistemin daha verimli çalışacağını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gencoğlu, ”Soma Bölgesel Isıtma Sistemi Büyükşehir Belediyemize devrolduktan sonra başkanımızın talimatlarıyla bu sistemin yaygınlaştırılması için etap etap çalışmalara başladık. Bu etabın başlangıcı olarak yaklaşık 10 bin aboneye hizmet verebilecek olan hatlarımızın ihalesini tamamladık. Sözleşmesini imzalamamızla birlikte çalışmalar başlayacak.  120 günde bu işi bitirmeyi hedefliyoruz. Çalışmalar sırasında belki vatandaşlarımız biraz rahatsız olacak ama çalışmaların tamamlanmasıyla inanıyorum ki, Soma halkı çok mutlu olacaktır” dedi.

ISITMA SİSTEMİNİ YAYMA DÜŞÜNCESİNDEYİZ

      Soma Bölgesel Isıtma Sistemi’nden ilerleyen günlerde Kırkağaç ilçesinde yaşayan vatandaşlarında faydalanmasını istediklerini belirten Gencoğlu, ”Soma’yı bu sıcak suyla ısıtmak istiyoruz. Hatta ilerleyen günlerde Kırkağaç ilçemize de hizmet vermek istiyoruz. Bunun da ilk etap çalışmasını başlatmış oluyoruz. Soma Belediyesi tarafından da başlatılan çalışmalar şuan devam ediyor. Yaklaşık olarak KDV hariç 10 milyon 650 bin tl bedelle sözleşme imzalıyoruz. Hayırlı olsun. Sistemin düzenli çalışmasıyla birlikte Soma’da ısınma problemi kalmayacaktır” diye konuştu. Yüklenici firma yetkilisi Hakkı Kayan ise,” İhale şartnamesi ve ihale süresinin kısa olması nedeniyle firmamız tüm önlemleri almıştır. Projeyi ihale süresinde tamamlayacağız. Hayırlı olsun” diye konuştu. Konuşmaların ardından Gencoğlu projenin yüklenici firmaya yer teslimini içeren tutanak protokolü imzalandı.

 

Editör: TE Bilişim