İLKEL GÖRÜNTÜLER
Köy muhtarı vasıtasıyla sıkıntılarını yetkili mercilere taşıyan köy sakinleri yıllardan bu yana sorunun çözülemediğini kaydetti.

 FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

500 kişinin yaşadığı köy Soma’ya 3 km uzakta bulunuyor. Köyün en eski yaşayanlarından 71 yaşındaki Mustafa Tufan doğduğundan bu yana köyde yaşadığını kaydederek, “Bu köyde doğdum, burada büyüdüm. Suyumuz gelmiyor. İtfaiyelerle köyümüzün deposuna su taşınıyor. O da geldikten 1 saat sonra tükeniyor. Bazen gelmediği günlerde susuz kalıyoruz. Su olmayınca hiçbir ihtiyacımızı gideremiyoruz” dedi.
Bir diğer köy sakini 65 yaşındaki Ahmet Bölükbaş da itfaiyelerle getirilen suların sağlığa elverişli olmadığını belirterek şöyle konuştu: “İçme suyu olarak köye uzak mesafedeki çeşmelerden ihtiyacımızı karşılıyoruz. Köyümüze her gün itfaiyelerle su taşınıyor. O da ne kadar sağlıklı bilemiyoruz. Bahçemizi, sulayamıyoruz. Çiçeklerimiz ürünlerimiz susuz kalıyor. Hatta kuruyor. Soma’ya en yakın köy olmasına rağmen, yanı başımızda yapılan Manisa’nın en büyük bölge hastanesine rağmen böyle bir sıkıntı yaşamamıza anlam veremiyoruz. Yetkililerin bu meseleye çözüm bulmasını istiyoruz. İçilebilir, kaliteli bir suya kavuşmak istiyoruz.” 

SOMA’YA EN YAKIN KÖY
2003 yılında köye yerleşen Zehra Yağcı da susuzluk nedeniyle ne içme suyu ne de diğer ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ifade ederek “Sözde köyde yaşıyoruz. Taze taze sebze ve meyve ekmek istiyoruz. Fakat su olmadığı için dikmeye kıyamıyoruz. Çünkü kuruyacak” dedi.
Yağcı, köy suyunun içilebilir, temiz bir su olmasını istediklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "İtfaiye getiriyor ama onunda ne kadar sağlıklı olduğunu bilemiyoruz. Zaman geliyor bu sıcak havalarda banyomuzu dahi yapamıyoruz. Çünkü su yok.” 

Editör: TE Bilişim