Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, yerel bir gazeteye önemli açıklamalarda bulundu. Gençoğlu, Bölgesel Isıtma Sistemi ve son günlerde gündemi meşgul eden doğalgaz konusuna da açıklık getirdi. Bölgesel Isıtma Sistemine 150 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Gençoğlu, “230 abone ile bize devredilen Bölgesel Isıtma Sisteminde 6 bin 670 aboneye ulaştık. Göreve geldikten sonra bu ana iletim hatları ile ilgili ihalelerimiz oldu. Bazı mahallelerde sıcak suyla ısınmaya müsait olup da abone olmayanlar var. Bu sene boru çalışmasını yaptığımız abone olmaya elverişli abonelikleri bekliyoruz. Bu abonelikleri yapabilmek için bina altı istasyonu dediğimiz eşanjörlerimizin malzeme alımı ihalesini tamamladık. Önümüzdeki haftadan itibaren bu malzemeler Soma’ya ulaşacak. Bunun yanında ana hattını döşediğimiz ama ara bağlantılarını yapmadığımız Cumhuriyet Mahallesi’nde de ara bağlantı çalışmalarına başlayacağız. Cumhuriyet Mahallesinden de abonelikler almaya başladık. Ancak Cumhuriyet Mahallesi’nde ısınmada tarihsel olarak sarkmalar yaşanabilir. Abone sayısının artmasıyla birlikte mevcut ısı merkezimizin kapasitesini arttırmamız gerekiyordu. Bunun için de ilave prefabrik bina siparişi verdik. Elektrik kesintilerine karşı jeneratör, trafo siparişlerini verdik. Isı merkezimizi de bu kışa yetiştireceğiz. Bizim hedefimiz 1 Kasım itibariyle öngördüğümüz yerlerde sıcak suyu verebilmektir. 1 Kasım itibariyle çalışmaları bitirdiğimiz yerlerde vatandaşlarımıza sıcak su vereceğiz ve ısınmalarını sağlayacağız. 6 bin 670 abone sayısının bu dönem başlangıcında 10 bin civarlarına gelmesini bekliyorum. Biz sıcak su sistemini yaparken hazırlanan raporlarda 35 bin ile 40 bin abone hedefi vardı. Bu abone hedefine ulaştıktan sonra Kırkağaç’ın da bazı mahallelerini beslemeyi, oraya da hat yapmayı düşünüyoruz. Ama bu uzun süreli bir çalışma şuan da olacak bir şey değil” dedi.
150 Milyonluk Yatırımı Yok Sayamayız
Son günlerde gündeme gelen doğalgaz konusuna da değinen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, “Çok önemli bir konu doğalgaz konusu. Vatandaşlarımız sık sık Soma’ya doğalgaz gelecek mi? diye soruyor. Somalı vatandaşlarımıza sormak istiyorum. Hem kurulum maliyeti yarı yarıya olan bir sistem, hem de aylık fatura maliyeti yarı yarıya olan bir sistem varken, ve belli bir abone sayısına ulaşılmışken, belli bir yatırım yapılmışken, Soma’da doğalgaza gerek var mı? Bu kış başlangıcında 10 bin aboneye ulaşmayı planlıyoruz. Soma’nın dörtte birini ısıtıyoruz. Bütün bunlardan sonra doğalgazdan bahsediliyor. Buradaki amaç bizim çalışmalarımızı baltalamak, yaptığımızın hizmetin önüne geçmektir. Şunu da ifade edeyim. Biz boru çalışması yaptığımız yerin üst yapısını da yapıyoruz. Ben şimdi bir sürü para verip te yaptığım sokakları bir daha mı kazdırtayım? Bunu vatandaş kabul edebilecek mi? Doğalgaz konusunun Soma’da konuşuluyor olması tuhaf. Ben Soma’da oturan bir vatandaş olsam bu şekilde ısınan hızlı bir şekilde ilerleyen bir sistem varken doğalgaz düşünmem, tekrar sokakların kazılmasına ne gerek var. Bunları bir kenara bırakalım, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğum sokaklara kazı izni vermem. Doğalgaz firmasına da vermem. Bu Büyükşehir Belediyesi yetkisi ve sorumluluğundadır.
Devletimizin Parasını Çarçur Etmeyiz
 Yapılan yatırımların vatandaşın menfaati için olduğunu belirten Gençoğlu, “Bu Devletimizin parasıdır. Devletimizin parasını da çarçur edemeyiz. Soma’da yaptığımız bütün yatırımlar vatandaşın menfaati içindir. Bir kalemde 150 milyonluk yatırımı yok sayamayız. Bu doğalgaz dedikoduları halk için yaptığımız çalışmaları yok etmek amacıyla yapılan hamlelerdir. Ben tüm Somalı vatandaşlarımıza sesleniyorum, gönül rahatlığıyla gelsinler, harita üzerinde sokaklarını bulsunlar, çalışan arkadaşlarımız kendilerine yardımcı olacaklardır. Ne zaman ısınabileceklerini gelip öğrensinler. Sıcak su sistemini 3 sene içerisinde belli bir noktaya getirdik. Isı merkezimizin kapasitesi yetmediği için ilave bir ısı merkezi yapıyoruz. Isı merkezimizi de 1 Kasım’dan önce tamamlayarak tüm abonelerimize sağlıklı sıcak su vereceğiz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşın menfaatine uymayan hiçbir çalışmaya el atmayız. Büyük yatırımlar yapıyoruz. Soma için daha güzel projeler de üreteceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün rehberliğinde yaşanılabilir bir Soma için ürettiğimiz hizmetler zaten görülüyor” dedi.

 

Editör: TE Bilişim