Soma On Üç Eylül Okulunda düzenlenen Sıfır Atık Projesi’nin hayata geçirilmesi programına; Belediye Başkanı Ali Tulup, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, okul yönetimi, öğrenciler ve basın mensupları katıldı. Atığın kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan 'Sıfır Atık Projesi' ile kurumlarda ortaya çıkan atıkların ayrıştırılarak israfın önüne geçilmesi ve ekonomiye geri kazandırılması amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarda seferberlik başlatıldı. İlçede yıllardır düzenli olarak sürdürülen Ambalaj Atıkları Toplama projesi “Sıfır Atık Projesi” kapsamında genişletilerek  vizyon proje haline getirildi. Bu kapsamda ilçede var olan 140 adet kağıt, cam, metal, plastik ve pil atıkları geri dönüşüm ünitelerine ek olarak 72 adet dış mekan, 1000 adet iç mekan ambalaj atığı toplama ünitelerine ilave olarak 500 adet iç mekan ambalaj atığı toplama ünitesi ilave edildi.

BAYAT EKMEK TOPLAMA KUTULARI İLE SOKAK HAYVANLARININ YEMEK İHTİYACI KARŞILANACAK
Soma Belediyesi'nin ilçeye yerleştirecek olduğu 10 bayat ekmek toplama ünitesi ile de hayvanların yararına hizmet yapacak. Belediyemiz vatandaşların ellerinde kalan, bayatlamış ekmeklerini değerlendirmeleri için ilçe genelinde 10 noktaya Bayat Ekmek Kutuları yerleştirerek kutularda da biriken ekmekleri sokak hayvanları ve hayvan barınakları için kullanacak.

AYDA 5 TON CAM ŞİŞE TOPLANIYOR
Geçtiğimiz yıl içinde toplamda 540 ton ambalaj atığı toplandığını belirten ekipler ayrıca 39 ton cam, 700 kg pil, 8 ton ise bitkisel atık toplandığı açıklandı. 70 adet cam şişe toplama ünitesinin mevcut olduğu ilçemizde her ay yaklaşık 5 ton cam şişe toplanmakta. Ayrıca ünitelerde biriktirilen bu ambalaj atıklarının ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisanslı firmalar tarafından toplanacağı açıklandı.​

Editör: TE Bilişim