GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI HASILATI SOMA'YA

Beşiktaş Soma'da yaşanan maden faciası sonrası yaşamını yitirenlerin aileleri ve sağ kurtulanlara yardım amacıyla hafta sonu oynayacağı Gençlerbirliği maçının tüm hasılatını Soma'daki ihtiyaç sahiplerine bağışlama kararı aldı.Taraftarlardan Soma'ya destek için maça gelmelerini isteyen Beşiktaş yönetiminin konu ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

"Türkiye'nin ulusal yası olan Soma'daki maden kazası; Kulübümüzü, Taraftarlarımızı ve Camiamızı da derinden üzmüş, bizleri acıya boğmuştur.Çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, birçok madencimizin mahsur kaldığı ve çok sayıda yaralının bulunduğu bu elim olay sonrası, Beşiktaş JK Yönetim Kurulu aldığı kararla, Spor Toto Süper Ligi 34. haftasında Cumartesi günü oynayacağımız Gençlerbirliği maçının tüm hasılatının Soma'daki ihtiyaç sahiplerine bağışlanmasını kararlaştırmıştır.Soma'daki bu elim olay sonrası ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak isteyen taraftarlarımızı, 17 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadı'na davet ediyoruz."

FENERBAHÇELİLER DE BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATTI

Fenerbahçe taraftar sitesi 12 numara.org'den yapılan duyuruda Soma'da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın aileleri taraftar nezninde yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

ESKİŞEHİR VE GALATASARAY'DAN DESTEK

Eskişehirspor taraftarlarının sosyal medyadaki kampanyası üzerine Eskişehirspor Başkanı Mesut Hocan, TFF'ye başvurarak ligin son haftasında oynacakları T.Konyaspor maçındaki cezalarının kaldırılmasını istedi. Böylece oluşacak hasılatın da Soma'ya gönderileceğini belirtti. Ancak TFF, cezanın kaldırılmayacağını siyah kırmızılı kulübe bildirdi.

Öte yandan ligin son haftasını cezalı geçirecek olan Galatasaray'ın taraftarları da sosyal medyada aynı tip bir kampanya örgütlüyorlar. Sarı krmızılı taraftarlar cezanın kaldırılmasını ve kombinelerin iptal edilerek maçı izlemek isteyen herkesin ücret karşılığında biletlerini almasını böylece oluşacak hasılatın da Soma'ya iletilmesini istiyorlar.

BARCELONA DA MESAJ YAYINLADI

İspanya La Liga'nın dünya devi ekiplerinden Barcelona da, Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangında vefat edenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Türk bayrağının önünde İniesta, Xavi, Messi, Puyol ve Fabregas'ın bulunduğu fotoğrafı Twitter adresinden paylaşan Barcelona, Soma'da yaşanan olay nedeniyle üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim