Bant tamirinde düz işçi olarak çalışan Mustafa Köse’nin savcılığa, iş müfettişlerine ve mahkemede verdiği ifadeler birbiriyle çelişti. Mustafa Köse diğer tanıkların aksine saat 15.15’te kulakları sağır edecek bir patlama olduğunu ve bu patlamanın dinamit patlamasına benzemediğini iddia etti. Diğer ifadelerinde kolunda saat olduğunu söyleyen Köse, mahkemede ise kolunda saat olmadığını tahmini olarak konuştuğunu söyledi. 
Maden şehitlerinin aileleri, tanığın çelişkili ifadeler vermesine ve sanık avukatları ile sanıklar tarafından sürekli soru sorulmasına tepki gösterdi. 

"BEN BİR SEFERDE ÜÇ CENAZE VERDİM"
Mahkeme heyeti duruşmaya ara verirken, faciada oğlunu, kardeşini ve bir de yakınını kaybeden Hatice Özkoç da fenalık geçirdi. Salondan dışarı çıkan Özkoç’a sağlık ekipleri müdahale etti. Mahkeme çıkışı isyan eden Özkoç, “Mahkemeye geliyorum ama çok zor dayanıyorum. Kolay değil bir seferde üç tane cenaze verdim. Kolay değil üç tane ölü. Başına gelen bilir. Daha onlar bizi suçluyor. Onlar dışarı çıksın, ben onların yerine de yatıveririm hapishanede. Biz nasıl olsa yandık. Onlar gezsin dünya yüzünde. Adamlar hapiste yatıyor, karıları denizde geziyor. Allah’ın bizim yaşadığımız bu acının beş mislini onlara versin. Başka hiç bir şey demiyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim