Aslen Yozgat’ın Sorgun ilçesinden olan lisanslı bisiklet sporcusu Fahri Yılmaz, Soma’daki maden faciasının ardından Ankara’dan bisikletiyle çıktığı yolculuk sonunda Soma’daki maden şehitliğine ulaştı.
Maden faciasını duyduktan sonra Soma’ya bisikletiyle gelmeyi kafasına koyduğunu anlatan Fahri Yılmaz, şöyle konuştu: “Buraya gelmeyi kafaya koymuştum. Bunları gördükçe vicdanım çok rahatsız oldu. Bisikletimle en az 7-8 vilayet dolaşarak buraya geldim. Şehitliğe geldiğim için çok mutluyum. Hiç olmazsa bir faydam olduysa ne mutlu bir duam yeter. Allah rahmet eylesin. Bütün Soma halkına başsağlığı dilerim.” 
Bisiklet yolculuğunun 6 gün sürdüğünü ve 7’nci günü Soma’ya ulaştığını anlatan Yılmaz, şunları söyledi: “Soma halkı çok durgun şuan moralleri bozuk. Çok sakin bir ortam var. Yani inşallah bir zarar gelmez, buradaki işçiler olsun, bunları böyle görünce ağzım dilim tutuluyor şehitliği görünce içerimiz kan ağlıyor. Ben dayanamıyorum gelenler nasıl dayanıyor bilemiyorum. Anası, babası, bacısı, kardeşi, buradaki halk olsun başbakanımız olsun, bakanlarımız olsun, vekillerimiz olsun, Allah’ım onlara da sabır versin. Bütün Türkiye halkına Allah sabır versin. Allah rahmet eylesin, yattıkları yer nur olsun.”
Soma Maden Şehitliğini ziyaret edenlerin sayısı her geçen gün artarak devam ediyor.

Editör: TE Bilişim