Toprağı çökmesiyle yaklaşık 2 metrelik çukura düşen 60 yaşındaki Emine Babur, yaralandı. Babur, mahalle sakini olarak durumu 20 gün kadar önce bildirmelerine rağmen belediye ekiplerince hiçbir çalışma yapılmadığını belirterek, şikayetçi olduğunu söyledi.

Cuma Mahallesi Kalender Sokak'tan geçen şebeke suyu borusu patladı. Zemini yumuşatan su, geçen 17 Eylül'de asfalttan da dışarı sızmaya başladı. Mahalle sakinleri, Manisa Büyükşehir ve Soma Belediyesi ekiplerini arayıp durumu bildirdi. İddiaya göre 20 gün geçmesine rağmen patlayan boruyla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı.

2 METRELİK ÇUKURDAN KOMŞULARI ÇIKARDI

Ev kadını, evli, 3 çocuk ve 6 torun sahibi Emine Babur, 2 metre uzaklıktaki patlaktan sızan suyun 16 numaradaki evinin bahçesine girmesini engellemek için geçen pazar günü taşla set yapmak istedi. Yol kenarından aldığı taş ile evinin bahçesine yöneldiği sırada asfalt çöktü. Yaklaşık 2 metre derinliğindeki yarığa düşen Babur, yaralandı. Vücudunda zedelenme oluşan Babur, komşusunun yardımıyla çukurdan çıkartıldı.

İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri Emine Babur'u ambulansla Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Babur, tedavisi sonrası taburcu edildi. Polis merkezine giderek şikayetçi olan Babur ve yakınları, konuyu mahkemeye taşıyacaklarını, şikayetçi olduklarını söyledi.

"İHBARDA BULUNMAMIZA RAĞMEN HİÇBİR ŞEY YAPILMADI" 

Olayın ölümle sonuçlanmamasının şans olduğunu belirten Babur, mahalle sakinleri olarak ihbarda bulunmalarına rağmen belediyenin herhangi bir çalışma yapmadığını ileri sürdü. İlgisizlikten şikayet eden Babur, şöyle devam etti:

"Torunlarım kapının önünde oynuyorlardı. Su patladığından sızan sular evin bahçesine geliyordu. Taş parçası alarak kapının önüne set yapmak istedim. Taşı alıp evin önüne koymak için hareket ettiğim sırada asfalt çöktü. Boğazıma kadar çukurda kaldım. O sırada sokak üzerinde bir komşu koştu, yardımıyla çıktım. Çok korktum, şoke oldum."

"YETKİLİLER OLAYDAN SONRA GELDİ İLLA BİR OLAY MI OLMASI GEREKİYOR"

Üç katlı müstakil evin zemininde annesinin yaşadığını, kendisinin 2'nci katta oturduğunu belirten Emine Babur'un oğlu mobilya atölyesinde işçi, 32 yaşındaki Mustafa Babur, şöyle devam etti:

"20 gündür burada boru patlak. Soma Belediyesini aradığımızda 'Büyükşehir'e bağlandık Manisa'yı arayın' diyor. Manisa Belediyesini aradığımızda 'Soma Belediyesi'ni arayın' diyor. 20 gündür ilgilenen olmadı. En sonunda çöken asfalta annem çukura düştü. Olaydan sonra belediye yetkilileri geldi ve patlamış boruyu tamire başladı. Yani birisinin canı yanmadan ilgilenen olmuyor" dedi. Olay anında üç çocuğun da sokakta oynağını şans eseri annesinin de ciddi bir yara almadan kazadan kurtulduğunu belirten Mustafa Babur, "Annem hastaneden çıktıktan sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi olduk. Bayramdan sonra dava açacağız." 

Soma Belediyesi ekipleri olayın ardından geçen pazar günü patlayan boruyu tamir etti, çukuru da toprakla kapattı.

Editör: TE Bilişim