Soma Linyit Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kura çekimine işçi adayları yoğun ilgi gösterdi. İşkur’a başvuran 4 bin 765 kişi arasında yapılan kura çekiminde 55 kişilik asil işçi alımı mülakatına girecekler belirlendi. Tulumbacı, manevracı-harmancı, inşaat ustası, inşaat işçisi, marangoz ve boyacı olmak üzere 6 unvanda alınacak 55 kişilik kadro için 5 bine yakın işçi adayı başvurdu. Kura çekimine Ege Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdür Yardımcısı Süleyman Altıparmak kurumu temsilen katıldı. Kavanozdan ilk kurayı Altıparmak çekti. Seçimlerden önce elektronik ortamda yapılan ve şaibe iddiasıyla çıkan olaylar nedeniyle iptal edilen kura çekimi bugün yeniden yapıldı. Geçen kura çekimlerine nazaran emniyet güçleri salon içi ve dışında yoğun güvenlik önlemi aldı. Salona girenler güvenlik güçlerince tek tek aranarak içeri alındı. Kura çekilecek alana bariyer çeken emniyet herhangi bir müdahaleye karşı önlem aldı. Daha önce elektronik ortamda gerçekleştirilen ve şaibe iddialarına neden olan kura çekimi bu defa şeffaf bir ortamda yapıldı. Alınacak 6 branşa başvuran adayların isimleri kavanozlara konularak Soma 1. Noteri Ahmet Erhan Özsaraçoğlu’nun huzurunda çekiliş yapıldı. Kameralar önünde yapılan çekilişleri sinevizyon vasıtasıyla işçi adayları izleme fırsatı buldu.
ALIMI YAPILAN BRANŞLAR
Ege Linyitleri İşletmesi’ne alınacak 55 işçinin branşları şöyle: Manevracı-harmancı 33, tulumbacı 10, inşaat ustası 4, inşaat işçisi 4, marangoz 2, boyacı 2. Çekilen kurada asillerin sayısı kadar yedeklerde belirlenerek asillerin başvurmadığı takdirde sıralamaya göre yedeklerden bir kısmı iş başı yapacak.
MÜLAKAT YAPILACAK
Kurada ismi çıkan isimlerin kamulaştırma ile terörle mücadele mağdurları ile birlikte mülakata gireceği mülakatı geçenlerin işe girmeye hak kazanacağı belirtildi. Mülakatın ELİ tarafından yapılacağı belirtilirken, tarih ve sınav şekli hakkında henüz bilgi verilmedi.

Editör: TE Bilişim