22 yaşındaki Sercan Düyü’nün trafik kazasında yaşamını yitirmesi Manisa’da 7’den 70’e herkesi yasa boğdu. Daha gençliğinin baharında bir genç, bir fidan aramızdan ayrıldı gitti. Oysa pazar sabahı uygudan uyandığında kim bilir ne hayaller kurmuştu. Ama olmadı. Genç Sercan, daha birkaç gün önce alınan motoruna doğru düzgün binemeden her şey bitti.  
Bu acı kaderi maalesef o da yaşadı. Çünkü her yıl sadece Manisa’da onlarca genç maalesef tıpkı Sercan gibi motosiklet kazasında hayatını kaybediyor. Çünkü bu ülke motosiklet kullanmaya uygun yol ve kültüre henüz sahip değil.  
Bir tutku bu sanırım.
Bunca kaza, bunca ölen insana rağmen gençlerimiz bu iki tekerlekli tehlikeli alete binmekten vazgeçmiyor. Ancak hal böyle diye de motosiklete binen insanlara “binmeyin” dersek herhalde saçmalamış oluruz. İnsanlar motosiklete binsin, binmeli. Ama nasıl ve nerde?
İşte bunun cevabını bir motosiklet tutkunu olan Mehmet Sağ kardeşim Facebook hesabından vermiş. Paylaşımın giriş kısmında belediye başkanlarının isimlerini sayıp, “Umarım bu yazdıklarım size bir şekilde ulaşır…” diye de ekleyince kendime vazife saydım bu yazıyı.
Mehmet Sağ diyor ki; Manisa’da gençlerin motosiklet kullanabilecekleri bir pist yok. Bu motosikletlerle trafikte kaza yapma olasılığı çok yüksek. Sercan gitti, başka Sercanlar gitmesin diyor özetle…     
İşte Mehmet’in üzüntüyle karışık yazdığı o mesaj… Umarım yetkililer duyar!
“Sayın Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sayın Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Sayın Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik… Umarım bu yazdıklarım size bir şekilde ulaşır. Bizler motora gönül vermiş insanlarız ve tek sorunumuz motor bine bileceğimiz bir PİST… Belki bunu okuyan bazıları çok önemli bir şey mi veya gerekli bir şey mi diyebilir. Bunu sadece motor sevdası olanlar bilir. Çünkü bu motorlar şehir içinde binilecek veya şehirlerarasında da olsa hız yapılacak motorlar değil. Trafik akışının olmadığı yerlerde binilmesi daha uygun motorlar. O yüzden de sırf bu yüzden İZMİR’e piste gitmek zorunda kalıyoruz ve işte bizde bu yolda bir çok arkadaşımızı kaybettik. Gözümüzün önünde birçok arkadaşım da bizimle birlikte bu acıyı paylaştı. Biz artık bir başka sevdiğimiz insanların kardeşlerimizin abilerimizin cenazesine gitmek istemiyoruz. Her gün birbirimizin gözüne bakıp acaba sırada kim var acaba başka kimi aramızdan kaybedeceğiz demek istemiyoruz. O yüzden Belediye BAŞKANLARIMIZDAN tek isteğimiz Manisa'ya bir PİST. Diyeceksiniz ki bu tam çare mi? Belki tam değil ama İnanın ölümler azalacaktır. Bu konuda duyarlı olacaklarına kalbimle inanıyorum.”