Selendililer tarım ve turizm atağından sonra üniversite için de kolları sıvadılar. Siyasi partilerin üzerinde konsensüs sağladığı ve STK’lar ile Selendi’de ki kurumlarında aynı fikirde olduğu Selendi’de Üniversite için Manisa Celal Bayar Üniversitesine bir heyet gönderildi.
Ak Parti MKYK Üyesi Milletvekili Murat Baybatur’un da hazır bulunduğu görüşmede, Selendi Kaymakamı Murat Aydın, İlçe Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Ak Parti İlçe Başkanı Muharrem Sezer, CHP İlçe Başkanı Adem Korkmaz, MHP İlçe Başkanı Salim Çıplak, Demokrat Parti İlçe Başkanı Serdar Şafak, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, Oda Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri katılım sağladılar.
Selendi’de hayırsever Sait Kahraman’ın bağışladığı 20 dönümlük arazi üzerinde Selendi’ye bir Üniversite açılması taleplerini Prof. Dr A. Kemal Çelebiye aktaran heyet konu ile ilgili olumlu yanıt aldılar. Manisa İlçeleri arasında Üniversitesi olmayan tek ilçe Olan Selendi’de artık MCBÜ Üniversitesini bayrağı dalgalanacak.
MCBÜ Rektörü Prof. A Kemal Çelebi Selendi’ye açılacak bir üniversitenin ilçenin kaderini olumlu yönde etkileyeceğini ifade ederek ‘’Selendi’nin buna ihtiyacı olması yönünde Selendi’ye bir okul açabiliriz YÖK ile ilgili girişimlerimizi başlatacağız’’. Dedi.
Ak Parti MKYK Üyesi Milletvekili Murat Baybatur ise ‘’YÖK ile ilgili yapılacak girişimlerde Selendi için siyasiler olarak yapılması gereken her adımı atmaya ve destek olmaya hazırız ‘’dedi.
Görüşme neticesinde Binanın yapılması ve açılması için Büyükşehir ile MCBÜ arasında protokol imzalanması için geri sayım başladı. Bina yapımını Manisa Büyükşehir belediyesinin üstleneceği Selendi’ye Üniversite için ilgili protokolün imzalanması ve siyasi partilerin birlik ve destekleri kurulacak.







 
Editör: TE Bilişim