Selendi’nin belde ve köylerini ziyaret eden Özel, vatandaşlarla buluştu, sorunlarını dinledi. CHP’li Özel Selendi Belediyesine giderek Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş'ı makamında ziyaret etti. Özel daha sonra Belediye hoparlöründen Selendililere seçim programını anlattı ve "Yaşanacak bir Türkiye, sorunları olmayan bir Manisa için söz veriyoruz." dedi.

AKHİSAR’DA MUHTARLARLA BULUŞTU

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel önceki gün seçim çalışmalarına Akhisar ve Selendi’de devam etti. CHP’li Özel Akhisar İlçe Başkanlığının düzenlediği kahvaltıya katılarak muhtarlarla bir araya geldi ve muhtarlara CHP’nin çözüm önerilerini anlattı. CHP İl Başkanı Mustafa Ada, Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin, Kadın Kolları Başkanı Sevilay Ender Büyükyazgan, Akhisar eski ilçe başkanları ve yöneticileri ile birlikte Akhisar’da bulunan mahalle köy ve kasaba muhtarları ile kahvaltıda bir araya gelen CHP’li Özel burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Sevgili muhtarlarım hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Cumhuriyet Halk Partisi çiftçimize, işçimize değer veriyor. CHP sigortalının asgari ücretinden kesinti yapmıyor. Çiftçimize mazotu düşük fiyatı ile veriyor. İşte bu yüzden biz yeni bir başlangıç diyoruz. Bize güvenin diyoruz. 7 Haziran’da sandığa gidip, CHP’nin logosunun altına mühür basacağız. Çiftçimiz, emeklimiz, asgari ücretlimiz, yaşlımız, gencimiz, kadınımız, çocuğumuz yeni bir Türkiye’ye merhaba diyecek.” dedi. Çiftçilerin sorunlarına değinen Özgür Özel; “Tulumbanın suyu kaçtı” diyerek Türkiye’de tarımın içinden geçtiği zor günlerden bahsetti ve CHP iktidarında yapılacakları tek tek anlattı. 

 

“CHP İKTİDARINDA MUHTARLARIMIZ SÖZ SAHİBİ OLACAK”

Muhtarlar için CHP iktidarında yapılacakları da anlatan Özel şunları kaydetti:

“Muhtarların çağın gereklerine göre hizmet verebilmesi için gerekli altyapıyı oluşturacak, özlük hakları ve çalışma koşullarını iyileştireceğiz.  Büyük kentlerde, mahalle muhtarlıklarının boyutlarını daraltacak, tüm yurttaşların bireysel hizmet alabilmesine olanak tanıyacağız. Mahalle muhtarlarının, belediye meclislerinde, köy muhtarlarının ise il genel meclislerinde sorumluluk bölgeleri ile ilgili konularda söz sahibi olmasını sağlayacağız.” Manisa’da kapanan belediyelere de değinen Özel; ‘Büyükşehir ile birlikte kapanan tüm belediyelerimizi CHP iktidarında yeniden açacağız.’dedi.

 

SELENDİ’DE BELEDİYE HOPARLÖRÜNDEN SEÇİM BİLDİRGESİ

Daha sonra Selendi’ye geçen Özgür Özel, önce Selendi İlçe Başkanlığında partiler ile bir araya geldi, ardından Selendi Kadın Kollarının seçim bürosunun açılışına katıldı. Selendi ilçe esnafını ve Sanayi sitesini de ziyaret eden Özel, geleneksel cirit oyunlarını izleyerek vatandaşlarla keyifli anlar yaşadı. Selendi’de Pınarlar, Terziler, Yeşil, Rahmanlar köylerini de gezen Özel’in Selendi ziyaretinde Belediye’nin anons sistemini kullanarak seçim bildirgesini anlatması da dikkatlerden kaçmadı.

 

TÜM SELENDİ ÖZEL’İ DİNLEDİ

CHP’li Özgür Özel’in Belediye’den seçim bildirgesini anlatması toplamda 200 hoparlörün olduğu Selendi’de, tüm vatandaşlara ulaşan nostaljik ama etkin bir uygulama oldu. Özel’in yaptığı bu uygulama Selendilileri de memnun etti ve vatandaşlar seçim bildirgesini büyük bir merakla dinlediklerini söylediler.

TEK TEK PROJELERİ ANLATTI

Özel Selendililere hoparlörden şunları anlattı:

“İlk yapacağımız iş emeklilere bayramlarda birer maaş ikramiye verilmesinin kanununu çıkaracağız. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Taşeron işçileri kadroya alacağız. Kredi kartı ve tüketici kredisi borcu olanların faizlerin yüzde 80’nini en az sileceğiz. Siyasi ahlak yasasını çıkaracağız, kul hakkı yemeyen siyaseti yeniden inşa edeceğiz. Çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğiz. Asgari ücret üzerindeki vergiyi kaldıracağız. Asgari ücret net 1500 TL olacak. Seçim barajını yüzde 10 barajını kaldıracağız. İddialı bir söz ama biz iddialıyız, bir yıl içinde hiçbir üniversite öğrencisi benim yurt sorunum var diyemeyecek.  Biz diyoruz ki;  13 yıldır bu ülkede refah eşitçe bölünmedi.13 yıldır bu ülkede vicdansız bir büyüme modeli yaşandı. Birileri köşeyi döndü birileri açlıktan öldü. 17 milyon yoksul bu ülkeye yakışmıyor. 17 milyon yoksulumuzun yüzünü güldüreceğiz. Çiftçililerimiz alın terinin karşılığını alamıyorlar. Tüm çiftçilerimize ve Manisalı çiftçilerimize şu sözü veriyoruz:  Ürettikleri  ürünün karşılığını alacaklar. Hiçbir şeker fabrikasını özelleştirmeyeceğiz. Çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğiz.  Ürün alım fiyatı  bir yıl önce belirlenecek. CHP iktidarında çiftçimizin yüzü gülecek, esnafımızın yüzü gülecek. Manisa’nın ve Selendi’nin sorunları kalmayacak, tüm vatandaşlarımız için Yaşanacak bir Türkiye inşa edeceğiz ” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim