Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hizmetlerini aralıksız sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi Selendi’de çocuklar için hayata geçirilen iki yeni projeyi hizmete açtı.
Düzenlenen törenle ilk olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi, UNICEF ve IKEA ortaklığıyla hayata geçirilen Çocuk Dostu Alan ve sonrasında da Manisa Büyükşehir Belediyesi Selendi Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi, Selendili çocukların hizmetine girdi.
Açılış törenlerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş ve eşi Ayçin Savaş, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran ve Erdal Nohutçu, MHP 23. Dönem Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nde görevli Daire Başkanları, Başkan Danışmanları, Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Başkanlar çocukların oyununa eşlik etti 
Törende Manisa Büyükşehir Belediyesi, UNICEF ve IKEA ortaklığıyla ‘Çocuk Dostu Şehirler Projesi’ kapsamında oluşturulan Çocuk Dostu Alanı Selendili çocukların hizmetine açıldı. Başkan Ergün, 9-16 yaş arası çocukların kullanabileceği alanda oluşturulan ve yaklaşık 2 bin kitap kapasitesi olan elektronik kütüphaneyi inceledi. Daha sonra oyun alanlarına geçen Başkan Ergün, ilçe Belediye Başkanları ile birlikte burada bulunan çocukların oyununa eşlik etti. Başkan Ergün daha sonra alan içerisinde oluşturulan mini sinemaya geçerek çocuklarla birlikte film izledi.
94 çocuğa hizmet verecek    
 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Selendi Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nde eğitim görecek çocuklarla birlikte merkezin açılış kurdelesini kesti. Yaklaşık 250 bin liralık bir bedelle Selendi’ye kazandırılan Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi; Matematik, Mental Aritmetik, Satranç, Halkoyunları gibi birçok kursu içinde barındırıyor. Selendi Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi, 3 derslik ve 2 personelle 94 ön kayıt yaptıran Selendili çocuğa hizmet verecek. Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nde incelemeler yapan Başkan Ergün, çocuklarla sohbet ederek onlara kırtasiye seti, top ve oyuncak hediye etti.
Editör: TE Bilişim