Selendi'de Kaymakam Yasin Ortakçı'yı kendisini ziyaret eden öğrencilere, adeta hayat dersi verdi. Öğrencilerin yaptığı ziyaretten memnun kaldığını belirten Kaymakam Yasin Ortakcı, konuşmasında sınavlara hazırlık, meslek seçimi, zamanı etkin kullanma ve ders çalışma yöntemleri ile ilgili rehberlik anlamında düşüncelerini paylaştı.
Ortakçı, öğrencilerin, bugünkü fırsatları iyi değerlendirmelerini ve bunun için zamanlarını boşa harcamamaları gerektiğini ifade ederken, "Bir mesleği seçerken gerçekten seveceğiniz mutlu olacağınız ve topluma yararlı olacağını düşündüğünüz bir mesleği seçin. Yapmaktan mutlu olmayacağınız tercihi seçtiğinizde kazansanız da başarılı olamıyorsunuz, başarılı olsanız da hayattan zevk almıyorsunuz. O yüzden sevdiğiniz mesleği yapın. Her ne yapıyorsanız onu layıkıyla, en güzeliyle yapmanın gayreti içinde olun, başarı kendiliğinden gelecektir. Başarılı olabileceğiniz bir konuda zorlukları çok rahatlıkla aşıyorsunuz. İşinizi seviyor ve keyif alıyorsanız zorluklar birer birer aşılıyor ama işinizi sevmiyorsanız başarılı olamazsınız, o size işkence gibi gelir” dedi.
Öğrencilerin Türkiye'nin geleceği olduğunu belirten Kaymakam Yasin Ortakcı, "Sizler ülkemizin geleceğisiniz. Ne kadar çalışkan ve başarılı olursanız, geleceğimizde o kadar aydınlık ve refah içinde olacaktır. Çok kitap okuyun. Zaman buldukça kitap okuyun. Bu çok önemlidir. Sadece ders kitaplarıyla kalmayın. Sizler kendinizi ne kadar geliştirirseniz, geleceğinizde o kadar güzel olur.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim