Manisa’nın Selendi ilçesinde bulunan mezbaha hijyen şartlarını taşımadığı gerekçesiyle kapatıldı. İlçenin tek mezbahası olan işyeri kapanınca kasaplar satacak et bulamaz hale geldi.

Yaklaşık 10 gün önce kapatılan Selendi Mezbahası kasapları sıkıntıya düşürdü. Hijyen şartlarının oluşmaması nedeniyle mezbahanın kapatılmasının ardından kasaplar ne yapacağını kara kara düşünmeye başlarken, bu durumun kendilerini zora soktuğunu belirtti. Kasaplar, "Zaten zar zor ayakta duruyoruz. Çaresiziz elimiz kolumuz bağlandı kaldı" derken, kasap Hüseyin Tatar, "Mezbahamız kapandı. İşyerlerimizde et kalmadı, vitrinlerimiz boş Selendi etsiz kaldı. Hayvanlarımızı kestirmek için 130 kilometre yol gitmemiz gerekiyor maliyetimiz zaten yüksek birde buna nakliye eklersek para kazanamayız çare arıyoruz. 3 yıl önce modernizasyon için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Mezbahanın hijyen şartlarını yerine getirilmesi için Selendi Belediyesine yazı yazmış şartlar oluşmamış Büyükşehir olmasının ardından mezbaha, Büyükşehire geçmiş onlarda hijyen olmamasından dolayı kapatmış. Belediye Başkanı Nurullah Savaş ile yaptığımız görüşmede ’Mart ayı ortasına kadar size bir tane mezbaha yapılacak’ dedi ancak biz bu süre de ne yapacağız? Bu zaman zarfı içerisinde bizlere bir tane et taşıma aracı verilirse etlerimiz Turgutlu’da kestirip taşıyabiliriz." dedi.

Kasap Orhan Akgün ise, "Mezbaha kapandı. Vitrinlerimiz boş kaldı. İlçemizde özel bir kişiye ait mezbaha var onun da ruhsatı iptal edilmiş. Burayı Belediye geçici olarak kiralayıp bizlere hizmet verilebilir. Mağduruz, müşterilerimize verilecek etlerimiz kalmadı ne yapacağımızı bilemiyoruz. İlçede et sıkıntısı yaşanmaya başladı. Bu konuda destek istiyoruz." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim