Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) Selendi ilçesinde alt yapı sorunları ve bunların çözümüne yönelik bir toplantı gerçekleştirdi. İlçenin alt yapı durumunun detaylı değerlendirildiği toplantı sonucunda, MASKİ’nin il genelinde sürdürdüğü 97 mahalleye içme suyu ve kanalizasyon projeleri kapsamında ilçede onaylanmış olan 6 mahallenin şebeke inşaatlarının ihalesinin yapılmasına karar verildi.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, Plan Proje Daire Başkanı Bircan Kaynak, İçme Suları Daire Başkanı Nurettin Aytekin, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, MASKİ Selendi Koordinatörü İbrahim Kara ve MASKİ Selendi Sorumlusu Uğur Akıncı’nın katılımıyla gerçekleştirilen toplantı sonucunda, daha önce 97 mahalle kapsamında içme suyu ve kanalizasyon projesi yaptırılarak onaylanmış olan Avlaşa, Çamyayla, Aşağıgüllüce, Halılar, Mıdıklı ve Tepeynihan mahallelerinin kanalizasyon ve içme suyu şebeke inşaatı ihalesi yapım aşamasında. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda ilçenin kanalizasyon şebeke projesi İller Bankası aracılığıyla ihale edilmiş, projenin bitimine müteakip ihalesinin yapılması planlandı. Ayrıca ilçenin 97 mahalle projesi kapsamı dışında kalan kanalizasyon, içme suyu şebeke ve depolarında sorunları olan mahalleler belirlenmiş, bunların 2016 Yatırım Programı’nda ivedilikle ele alınması kararlaştırıldı. Ayrıca toplantıda Selendi Atık Su Artıma Tesisi Projesi’nin de Proje Daire Başkanlığı’nca ihale edildiğini ve İller Bankası’nca onay aşamasında olduğu belirtildi.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Selendi bizim için önemli ilçelerimizden biri. 97 mahalle kapsamında sürdürdüğümüz projelerimizden ilçede onaylanan mahallelerin inşaat ihaleleri yapılmak üzeredir. Gerek halihazırda yürütülen projelerle, gerekse sorunlu bölgelerin proje kapsamına dahil ettiğimiz ek toplantılarla Selendi ilçemizin içme suyu, kanalizasyon gibi altyapı sorunlarını hızla çözmeye devam ediyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim