Manisa'nın Selendi İlçesi'nde karnesini aldıktan sonra ortadan kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan lise öğrencisi Şehriban Akın'ın (17) hayatından endişe eden ailesi, yetkililerden yardım istedi. Takdir aldığı ve üniversite sınavına hazırlandığı belirtilen Akın'ın epilepsi hastası olduğu bildirildi.

Selendi Çok Programlı Lisesi 12'inci sınıf öğrencisi Şehriban Akın, geçen 22 Ocak'ta karnesini aldıktan sonra ortadan kayboldu. Her gün Selendi'ye 10 kilometre mesafedeki kırsal Çinan Mahallesi'nden okuluna götürüp, getirdiği kızını göremeyince gidebileceği yerlere bakan baba 52 yaşındaki Nafiz Akın, kendisine ulaşamadı. Bunun üzerine polise giden Akın, kızı için kayıp başvurusunda bulundu. 6 gündür kızından haber alamadıklarını belirten Akın şöyle dedi:

"Karne alacağı gün kendisini almak için okuluna gittim. Ancak karneler dağıtıldıktan sonra, beni arayıp, 'Bir saate kadar geliyorum' dedi. Bir saat sonra kendisini aradığımda telefonu kapalıydı. Kızımın kaçırılmış olabileceğinden şüpheleniyorum. Hayatından endişe ediyoruz. Günlerdir, gözümüze uyku girmedi. Ailecek perişan haldeyiz. Kızım Şehriban'ı gören ya da yerini bilenlerin en yakın polis veya jandarma karakoluna haber vermelerini istiyorum."

'KIZIM EPİLEPSİ HASTASI'

Kızının epilepsi hastası olduğunu belirtip, ilaçlarını gösteren anne 52 yaşındaki Fadime Akın ise şöyle konuştu:

"Kızım evden giderken hiçbir şeyini götürmemiş. Nüfus cüzdanı bile evde duruyor. Telefonu kapalı olduğu için kendisine ulaşamıyoruz. Her kapı çalmasında ve telefonda ondan gelecek güzel bir haber bekliyoruz. Kızım sağ salim evine dönsün başka bir şey istemiyorum. Ortadan kaybolmadan önce de Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na başvuru yapmıştı. Doktor olmak istediğini söylüyordu. Epilepsi hastası olduğu için tek isteği tıp fakültesini kazanmaktı. Böyle umut dolu olan çocuğumdan haber alamamak beni kahrediyor. Allah, kimsenin başına böyle bir şey vermesin. Canımız acıyor. kızımın bulunması için herkesin yardımını bekliyoruz." 

Torunu için gözyaşı döken babaanne 84 yaşındaki Şehri Akın "Şehriban gelecek diye gözüm hep kapıda" derken, kardeşi rtaokul öğrencisi 14 yaşındaki Serkan Akın ablasını çok özlediğini belirtip, "Bizi duyuyorsan lütfen eve dön" diye seslendi.

Editör: TE Bilişim