Selendi'nin Çamyayla Mahallesi'nde otlayan 40 küçükbaş hayvan sürüsüne, kurtlar saldırdı. Köpeklerin etkisiz kaldığı kurt saldırısında 3 koyun telef olurken, 1 koyun ise yaralandı. 

Hayvanların sahibi Fadime Yıldırım (40) ve eşi Salih Yıldırım (43), hayvanlarını otlatmaya çıkardıklarını belirterek, her yıl kurt saldırılarına maruz kaldıklarını ve bu kurt saldırıları sonucu huzursuz olduklarını söyledi. Kurt saldırısı sonucu hayvanların telef olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bizim tek geçim kaynağımız hayvanlarımız. Şu an ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kurtların bize de saldırmasından korkuyoruz. Bir yıl içinde kurt saldırısı sonucu telef olan koyun sayımız 20. Bundan önce de kurt saldırısı sonucu hayvanlarımın telef olmasından dolayı 200 adet keçimizi satmıştık. Şimdi de geride kalan koyunlarımın tümünü satıp hayvancılığı bırakacağız. Yetkililerden bize yardım etmelerini istiyoruz" dedi.

Bir hafta öncede 5 koyununun telef olduğunu belirten köy sakinlerinden olan Adem Öz (37) ise, kendilerinin hayvancılıkla geçindiklerini, her sene kurt saldırısına maruz kaldıklarını belirterek, "Sürekli korku içinde yaşıyoruz. Yetkililerden bize yardım etmelerini bekliyoruz" diye konuştu.




 

Editör: TE Bilişim