14. Kiraz Festivali Pınarlar Mahallesi Şehit Savcı Ethem Ekim İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festivale, Selendi Kaymakamı Yasin Ortakcı, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Garnizon Komutanı Vekili Kıdemli Başçavuş Kadir Ateş, Pınarlar Mahalle Muhtarı Bekir Sağdıç, Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının daire müdürleri, komşu ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi partilerin yöneticileri ve ilçe halkı katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, "Tütüne alternatif olarak üretilen kiraz, ilçe ekonomisine büyük katkı sağlamakta. Onun için pınarlar halkını kutluyorum" dedi. 
İlçe kaymakamı Yasin Ortakcı ise konuşmasında, "Kaymakam olarak ilk kura çektiğimde Selendi çıktı arkadaşlarıma sorduğumda Selendi’nin kirazı meşhur dediler. Bende araştırdığımda internette hep Pınarlar kirazını gördüm şimdi tüm dünya Pınarlar kirazını biliyor inşallah bu yıl 14.'sü düzenlenen festivalin bundan sonra 140.'sı, 240.'sı ve 540.'sının yapılması temennisiyle tüm üreticileri kutluyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından kiraz yarışması gerçekleştirildi. Köyün 115 kiraz üreticisinden 28 üreticinin katıldığı yarışmada, beş kişilik jüri heyeti, en iyi kirazı seçmekte zorlandı. Jüri, renk bakımından, tane iriliği, ürün tadı, hastalık ve zararlıları bakımından yapılan değerlendirme sonucunda, 0900 ziraat çeşidi ile 495 puanla Ramazan Sönmez birinci oldu ve tam altın kazandı. 476 puanla Yusuf Kayırmaz ikinci olurken ödülü yarım altın oldu. 463 puanla 3. olan Hikmet Akbudak ise çeyrek altın aldı. Dereceye giren diğer üreticiler sertifikalarını ve altın ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı. Ödül töreninin ardından akşam programında ise Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden maden işçileri için mahalle camide mevlid okundu.

Editör: TE Bilişim