İlçe Belediye Başkanı Nurullah Savaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş, İş-Kur Salihli Şube Müdürü Huriye Özcan, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhsin Kasap, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil İbrahim Kaya ve Müdür yardımcısı Ali Alakoyun’un katıldığı belge töreninde konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muhsin Kasap, "İlçemiz kırsal, gelir düzeyi düşük bir yerleşim bölgesidir. Selendi genç nüfusunu sürekli göç vermektedir. Göç eden nüfusun neredeyse tamamı, herhangi bir işgücü niteliğine sahip değildir. İlçemizde mevcut işgücünü istihdam edebilecek tarım dışında herhangi bir alan yok. Selendi’de yaşayan erkeklerin istihdam edilebilir niteliğinin geliştirilmesi, göç edilen şehirlere entegrasyonun hızlandırılması, kursta edindikleri kazanım sonrasında alacakları kurs belgelerinin iş taleplerinde kendilerine referans olması amaçlarıyla kursumuz planlanmıştır. Özel Politika ve Uygulamaların Geliştirilmesi Projesi kapsamında Manisa Çalışma ve İş-Kurumu Müdürlüğü, Kaymakamlığımız, Müdürlüğümüz ve Metal İşletmecisi ÇE-KA işbirliğinde Temel Metal Şekillendirme Elemanı kursunu açtık. 27 Modül 632 saatten oluşan Temel Metal Şekillendirme Elemanı Yetiştirme Kursumuz haftanın 5 günü olmak üzere günlük 6 saat olup 106 iş günü içerisinde tamamlandı. Eylül 2014'de başlayan kursumuz bugün tamamlandı" dedi. 
Kasap, 12 kursiyerle başlayan kurstan 1 kursiyerin ilk iki haftanın sonunda ayrıldığını, diğer bir kursiyerin de Manisa Büyükşehir Belediyesinde iş bulduğu için 16. Modülün sonunda ayrıldığını kaydetti. Kursiyerlerin iş kazaları ve meslek hastalıkları sigortası ile günlük 20 Lira harçlıkları İş-Kur Müdürlüğünce verildiğini anlatan Kasap, "Usta öğretici giderleri kurumumuzca, temrinlik malzeme giderleri İlçe Kaymakamlığımız ve işbirliği yapılan ÇE-KA firması tarafından karşılanmıştır. Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince, kursiyerlere Kütahya Ortak İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi Yetkililerince İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi İşbirliği yapılan işletme tarafından ücretsiz olarak verilmiştir" şeklinde konuştu.
Kasap, "Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nurullah Kıratlı hocamız gönüllü öğretmen olarak kaynakçılık konusunda kursiyerlerimize ücretsiz ders vermiştir. Farklı kurum ve işletmeleri bir araya getirerek, ortaya konulan bu verimli çalışmayı Selendi Halk Eğitim Merkezi olarak önemsiyor, bu tür çalışmaların devam etmesini tüm taraflardan bekliyoruz" dedi. 
İş-Kur Salihli Şube Müdürü Huriye Özcan da konuşmasında, "İl Müdürlüğümüz ile Selendi Halk Eğitim Merkezi arasında düzenlenen eğitim yeri ÇE-KA Metal Üretimi Ltd. Şti olan Temel Metal Şekillendirme Elemanı (kaynakçı) mesleğindeki kursumuz bugün son buldu. Çalışma hayatında dezavantajlı konumda olan gruplar işgücü piyasalarında toplumsal ve ekonomik entegrasyonları diğer kişilere göre daha düşük olan gruplardan oluşmaktadır. Dezavantajlı olarak görülen bu grupta kadınlar, gençler, uzun süreli işsizler, engelliler yer almaktadır. Kurum olarak amacımız dezavantajlı olan grupların istihdamını kolaylaştırıcı mesleki eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri vermek ve verilmesine katkı sağlamaktır. Hizmet merkezimiz faaliyet alanında olan Selendi ilçesinde 12 kişi ile başlayıp 10 kişi ile biten kurs Özel politika ve uygulamaların geliştirilmesi projesi kapsamında yaklaşık 35 bin TL bütçe ile uygulanmıştır" diye konuştu.
Belediye Başkanı Nurullah Savaş da konuşmasında belge alan kursiyerlere başarı dileyerek, "İnşallah bu belge sayesinde iş sahibi olursunuz. Bunun için mücadele edin" dedi.
Konuşmaların ardından 10 kursiyere Başkan Savaş, İş-Kur Şube Müdürü Huriye Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş tarafından kurs bitirme belgesi verilirken kursiyerler de halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhsin Kasap’a kendilerinin yaptığı metal askılık hediye ettiler. Kursun eğitmeni olan Halil İbrahim Kara’ya da Halk eğitim merkezi tarafından hazırlanan teşekkür belgesi İlçe Belediye Başkanı Nurullah Savaş tarafından takdim edildi. 

Editör: TE Bilişim