Pazartesi günü görevine başlayan Selendi Kaymakamı Hakan Güner, Selendi Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen ’Kariyer Günleri’ etkinliğine konuşmacı olarak katıldı. Öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Kaymakam Güner, öğrencilerin kendilerine bir hedef belirleyerek çalışmalarını ona göre yapmaları gerektiğini söyledi ve bu yolda bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.


Selendi Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Konferans Salonunda okulun 11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ’Kariyer Günleri’ etkinliğinde konuşan Kaymakam Güner, öğrencilere kaymakamlık mesleği hakkında bilgi vererek, öğrencilik ve meslek yaşamı ile ilgili tecrübelerini paylaştı. Okulun konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Yeşilkula, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Kaymakam Güner, kaymakamlık mesleğinin dinleme ve anlama mesleği olduğunu söylerken, kaymakamlık ve mesleki başarı hakkında öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin mesleğe ilişkin sorularına da cevap veren Kaymakam Güner, "Meslek seçimi insan hayatında çok önemli. Sizlerin ailenize ve kendinize daha iyi bir gelecek sağlamak adına mesleğini seven, saygın insanlar olarak yetişmenizi ümit ediyorum. Şuanda çok güzel bir okulda eğitim hayatınızı devam ettiriyorsunuz ve bazı arkadaşlarımız önümüzdeki günlerde üniversite sınavına girecekler. Hepinizin çok güzel hayalleri olduğunu düşünüyorum. Şimdi sizler güzel bir gelecek yaşamak için önünüze doğru hedefler koymanız gerekiyor ve bunu başarmak için çok çalışmanız gerekmektedir. İnşallah hepiniz güzel üniversitelere gidecek, güzel bölümlerden mezun olacaksınız. Türkiye büyüyen ve gelişen bir ülke. Türkiye, hedeflerine sizlerle ulaşacak. Ülkemizin 2023’te 10 büyük ekonomi içerisinde yer almasını sizler sağlayacaksınız. Üniversite yıllarınızı çok iyi değerlendirin, İngilizceyi anadilimiz Türkçe gibi bilin. Sosyal, Kültürel yönlerden de kendinizi geliştirin. Kendinize bir uğraşı alanı edinin." diyerek öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Editör: TE Bilişim