İl genelinde tarımın canlandırılması amacıyla projeler üreten Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Meyve Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi kapsamında Selendi ilçesinde yüzde 75 hibe desteği ile 67 üreticiye toplamda 9 bin 156 adet badem fidanı dağıttı. Selendi Belediyesi önünde gerçekleştirilen törene, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bircan Gençoğlu, Büyükşehir Belediyesi Selendi Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Kara ve muhtarlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, ilk olarak Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bircan Gençoğlu bir konuşma gerçekleştirdi.

Çiftçimizin Ekonomik Düzeyini Yükseltmeyi Amaçlıyoruz

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bircan Gençoğlu, “İlimizde kırsal alanlarda yaşayan ve geçimini çiftçilik yaparak sağlayan ailelerin ekonomik düzeylerinin yükseltilmesi amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları ile projelerimiz devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak hayvan sulama göletlerinin yapılması,  yer altı ve yer üstü su kaynaklarının değerlendirilmesi sulu tarıma açılabilmesi için sulama sistemlerinin kurulması gibi çalışmalarımızda devam etmektedir. Ayrıca Örtü Altı Yetiştiriciliğinin geliştirilmesi kapsamında 100 üreticimize 500 metrekare sera kurulması için çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Selendi ilçemizde ise proje kapsamında 11 adet sera kurulumu tamamlandı ve müracaatlar devam etmektedir. Meyve Yetiştiriciliğinin geliştirilmesi kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanlığımızca yüzde 75 hibe desteği ile temin edilen 9 bin 156 adet badem fidanını 67 üreticimize 140 adet olmak üzere ilk olarak Selendili çiftçilerimize gerçekleştiriyoruz.”diye konuştu. Kırsal alanda Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları ile birçok proje ürettiklerini belirten Gençoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak 206 kırsal mahallede, 684 çiftçiye yönelik proje uyguluyoruz. Amacımız, Meyve Yetiştiriciliğine yöresel olarak yörelerde yaşayan aileleri teşvik edip geçim kaynaklarının güçlendirilmesine katkı sağlamak, kırsal kesimden göçü önleme, aile ekonomisine katkı sağlamaktır” diye konuştu.

Yaşanılabilir Bir Selendi İçin Çalışıyoruz

Selendi’nin Büyükşehir Belediyesi ve Selendi Belediyesi işbirliği içinde gelişen bir ilçe olduğunu belirten Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, “Selendi olarak Manisa’nın kırsal ilçelerinden biriyiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün desteği ile ilçemiz çiftçilerine destek sağlıyoruz. Kırsal alanda en büyük desteği de Selendi’nin aldığını belirtmek isterim. Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği ile Selendimize Kent Meydanından, Gençlik Merkezine, yol çalışmalarından, altyapıya kadar bu ilçeyi yaşanılabilir bir yer haline getirmek için çalışıyoruz. Bugün üreticilerimize kendilerine dağıtılan badem fidanlarından en iyi şekilde verim almalarını temenni ediyorum. Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Selendi Büyükşehir Farkını Yaşıyor ve Yaşayacak

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ise Selendi ilçesinin Büyükşehir farkını yaşadığını ve bundan sonraki süreçte de en iyi çalışmalara imza atacaklarını belirtti. Genel Sekreter Halil Memiş, “Selendi bulunmaktan dolayı büyük mutluluk içerisinde olduğumu belirtmek isterim. Büyükşehir yasası ile kapanan İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliğinin ardından mahallelerde bizlere bağlandı. Selendi de görev ayrımı yapmadan temel önceliğin vatandaşımızın mutluluğu ve refahı olduğu çalışmaları yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün öngörüleri bizler için çok önemli. Sizlere Başkanımızın selamlarını da getirdim. İl genelinde 100 adet sera kurmayı planlıyoruz. Bu sayının tam 45 adedi Selendi için planlandı. Biz sizlerle birlikte halkın içinde olmayı, sizlerle birlikte hizmet üretmek için buradayız. Her gün sahadayız. Sizlerin yanındayız” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından badem fidanları protokol üyeleri tarafından çiftçilere teslim edildi.  Fidan dağıtımının ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş’a makamında ziyaret gerçekleştirerek, ilçede hayat geçirilecek projeler hakkında istişarede bulundu.

 
Editör: TE Bilişim