Farklı siyasi partileri bir araya getiren yürüyüşe Zambiyalı dağcılar da eşlik etti.
İzmir ve Uşak Zirve Dağcılık şubeleri ve Manisa Anemon Dağcılık kulübü üyesi dağcıların öncülüğünde gerçekleştirilen Yelimere yürüyüşü büyük bir katılımla yapıldı. Yelimere Kanyonuna kadar yapılan yürüyüşe dağcıların yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, siyasi partilerin ilçe başkanları, STK başkanları, daire amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş eşlik etti. 
Terziler mahallesinin yanı başında yer alan kendine has özellikleri ile eşsiz bir doğa manzarasına sahip olan Yelimere Kanyonlarının tanıtımı için başlatılan girişimler ilk meyvesini verdi. Bugüne kadar Yelimere Kanyonlarının yerini sadece yöre avcıları ve çobanların bildiğini kaydeden Selendi Kaymakamı Hasan Meşeli, kanyonların adını tüm dünyaya duyurmak için çalışacaklarını söyleyerek dikkatleri Yelimere Kanyonlarına çekmişti. Çok sarp ve derin bir kanyonları içinde barındıran ve yöre halkı tarafından Yelimere Kanyonları olarak adlandırılan bölgenin ilgi çekici doğal yapısı ile alternatif turizm için görülmeye değer yerlerden birisi olmaya aday olduğunu kaydeden Kaymakam Meşeli'nin girişimleri ile gündeme gelen Kanyonları keşfetmek için Zirve Dağcılık Kulübü Uşak ve İzmir Şubeleri ile Manisa Anemon Dağcılık üyeleri tarafından gerçekleştirilen yürüyüş öncesi sabah saatlerinde Mahalle Muhtarı İsmail Ekim tarafından kahvaltı verildi. 
Kahvaltının ardından yola çıkan dağcılar, milletvekilleri ve vatandaşlar yaklaşık 10 kilometrelik kanyonların ve akarsuların bulunduğu vadiyi gezip macera ve eğlenceyi bir arada yaşadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Zirve Dağcılık Uşak Şubesi Başkanı Rafet Gezer, "Bu zamana kadar keşfedilmemiş olan Yelimere Kanyonlarını tanımıyoruz. Bu yerleri tanımak için böyle bir etkinlik düzenledik. Yeni bir rota açmak istiyoruz inşallah bunu gerçekleştiririz. Bu bölgeyi gezip doğayı tanımak istiyoruz amacımız doğayı korumak, milletimize doğayı tanıtmak ve doğaya çekmek. Tüm kulüplerimizi buraya davet ediyoruz" dedi. 
AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş da, Yelimere Kanyonlarının turizme kazandırılmasını istediklerini söylerken, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören de "Bu güzel günde hem spor yapıyoruz hem de burayı geziyoruz" dedi. 
Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş da, "Cennet vatanın cennet köşelerinden bir tanesindeyiz. Terziler mahallemiz bu cennet köşelerden biridir" diye konuştu.
Dağcılık Kulüpleri tarafından ortaklaşa organize edilen yürüyüşe ayrıca Uşak Üniversitesi Kimya Mühendisliği öğrencileri olan Zambiyalı dağcılar da katıldı. Yürüyüş boyunca Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız’ın söylediği türküler ilgi çekerken, her türlü kaza ve rahatsızlanmaya karşı 112 acil servis ekipleri de yürüyüşe yaptı.

Editör: TE Bilişim