CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer’in de katıldığı törende Atatürk anıtına çelenk sunuldu.
CHP Manisa teşkilatı, CHP’nin 93’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla Selendi’de de tören düzenledi. Düzenlenen törene CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Selendi İlçe Başkanı Adem Korkmaz, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile partililer katıldı. Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve İlçe Başkanı Adem Korkmaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törende konuşan Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, "Partimizin 93. kuruluş yıldönümü, hepimizin doğum günü kutlu olsun. Başta kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, partimize gönül vermiş, alınteriyle, inancıyla, yüreğiyle, emeğiyle katkı sunmuş; cumhuriyet, bağımsızlık ve özgürlük sevdalısı bütün yoldaşlarımızı selamlıyorum. Hayatını kaybetmiş bütün parti büyüklerimizi şükranla, saygıyla ve rahmetle anıyorum. CHP’yi anlatmak, anlatmaya çalışmak, adeta bütün hayatı anlatmak gibi. Şairin dediği gibi, ’Seni anlatabilsem seni, yokluğun cehennemin öbür adı’, Evet biz de CHP’yi ancak böyle anlatabiliriz. CHP’nin olmadığı bir Türkiye gerçekten cehennemin öbür adı olacaktır. Bu ülkeyi; tek ve gerçek başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kuran, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak, Ortadoğu’daki bütün diğer ülkelerden ayrıştıran CHP’nin bir üyesi olmaktan duyduğum gururu ve onuru sizlerle paylaşmak isterim. Tarihte CHP’nin yaptıklarını yapan ne bir parti ne de başka bir kurum var. CHP kurulurken; İstanbul’da boğaza demirlemiş olan İngiliz yatlarında alacakları ihalelerin hesaplarını yapanlar, Mustafa Kemal ve arkadaşları Ankara’da bağımsızlık öyküsü yazarlarken, uçaklardan attıkları fetvalarla onların tutuklanmasını isteyenlerin torunları dün olduğu gibi bugünde karşımızdalar. Tarihi bir görev yine bizi bekliyor, Bizi 12 Mart’lar 12 Eylül’ler yıkamadı. Bizi Gladio’nun kurşunları durduramadı. Bizi hapisler, işkence tezgahları yıldıramadı. Namuslu, dürüst, sol ahlakın egemen olduğu politikaları bu ülkede yaşama geçirerek, hep birlikte, bütün varlığımızla çalışacağız. İhtiyacımız olan şey 1919’un cesareti, kararlılığı; 1923’ün aklıdır. Yolumuz açık olsun; Yaşımız kutlu olsun." dedi.
Yapılan törenin arından Ertan Kahraman’ın düğün törenine katılan CHP’liler daha sonra Selendi Kaymakamı Murat Aydın’ı makamında ziyaret etti.
Kaynak: iha