Şehzadeler Belediyesi, İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 6 ay boyunca istihdam edeceği 155 işçi alımı için mülakatlar başladı.
Manisa’da çok sayıda kurum İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında işçi alımı yapmaya başladı. Ön başvuruyu geçen işçiler şimdi de mülakat aşamasında. Şehzadeler Belediyesi’nin  2. Anafartalar Mahallesi’ndeki tren yolu altında yer alan şantiyede işçi alımı mülakatları sabah saatlerinde başladı. Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde, mülakat ile belirlenecek 155 kişiyi, 6 ay boyunca istihdam edilecek.
MAAŞ VE SGK İŞKUR’DAN
TYP’ye hak kazanan işçiler 2 Mayıs 2018 tarihinde fiilen işbaşı yapılacak. İstihdam edilecek 2 Bin kişinin asgari ücret üzerinden maaşı ve SGK primleri İŞKUR tarafından karşılanacak.
TYP NEDİR?
Toplum Yararına Programlar (TYP) ; toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin öncelikle dezavantajlı durumda olan, (kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, engelliler, eski hükümlüler,  terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar ) ve diğer vatandaşlarımızın çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmeyi ve bunlara geçici gelir desteği sağlamayı amaçlamaktadır.