Gerçekleşen ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya da yer aldı. Başkan Cengiz Ergün’e taziye dilekleriyle söze başlayan Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, “Saruhanlı ilçemizde yapılması planlanan Belediye hizmet binası ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak ve Çamlıyurt Mahallesi sakinlerinin çöp aktarma istasyonu ile ilgili taleplerini iletmek için sizleri ziyaret ettik. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.
 
‘Yeni Hizmet Binası Projesi Görüşüldü’
 
Taziye dilekleri için Başkan Yaralı’ya teşekkür eden Başkan Cengiz Ergün, Saruhanlı’da devam eden ve yapılacak projelere değindi. Başkan Cengiz Ergün ayrıca Çamlıyurt Mahallesi sakinlerinin çöp sahası yapılacağı yönündeki endişelerinin yanlış bir anlaşılma olduğuna dikkat çekerek, “Çamlıyurt Mahallesi sakinlerinin tedirginlikleri bana iletildi. Bu konuyla ilgili yanlış bir anlaşılma olduğunu düşünüyorum. Mahalleye sadece toplama merkezi kurulacak. Bir rampayla beraber getirilen çöpler tırlara yüklenip Manisa’ya gönderilecek. Manisa’nın en büyük yatırımı olan Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin yapımı tamamlandığında ilçelerimizin çöpleri burada toplanacaktır” diye konuştu.
 
“Bölge Halkına İstihdam Sağlayacak”
 
Manisa’da ilk etapta yapacakları çöp aktarma istasyonlarının birisinin de Saruhanlı’da olacağının altını çizen Başkan Ergün, “Burada yapılacak olan aktarma istasyonunda aynı zamanda bölgenin gençleri de istihdam edilecek. Tahmin olarak burada en az 50 kişinin çalışması planlanıyor. Şunun altını özellikle çizmek istiyorum. Burada kesinlikle bir çöp toplama alanı olmayacak” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim