Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Osmanlı Ocakları Saruhanlı İlçe Başkanı Mehmet Ali Kabakçıoğlu ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Mehmet Ali Kabakçıoğlu, ziyarette, Osmanlı Ocakları’nın 2005 yılında Osmanlı kültürü, örf ve adetlerini araştırmak, tanımak ve tanıtmak amacı ile kurulduğunu belirtti. Çalışmalar hakkında bilgi veren Kabakçıoğlu, "Osmanlı Ocakları, bireylerin etnik kökenine bakmaksızın herkesi kucaklayan bir teşkilattır. Bizler tüm ülkeye mal olmuş bir derneğiz. Yeryüzü Osmanlı varlığından koptuğu andan itibaren ülkemizde ve dünyada bir Osmanlı Ruhunun boşluğu ortaya çıkmıştır. Dünyaya vurulan Osmanlı mührü, yeniden ruhunu şerh etmesi gerekmektedir. Bizler bu uğurda var gücümüzle çalışacağız" dedi.
Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ise, Osmanlı Devletinin önemine değindi. Yaralı, "Biz ecdadımızı tanıdıkça ve Osmanlı ruhunu yaşattıkça yeniden büyük bir devlet olabilir ve Dünya’ya yeniden hükmedebiliriz. Unutmayalım ki, bizler gemileri karada yüzdüren Fatih Sultan Mehmet’in torunlarıyız. Tabi ki burada Osmanlı’dan bahsederken eski Türk devletlerini de unutmamak gerekir. Bizler sadece Osmanlı ile de sınırlı değiliz. Bizler, Büyük Hun İmparatorluğu ile başlayıp Osmanlı’ya kadar 16 devlet kurmuş çok eski medeniyete sahip bir milletiz. Bu bakımdan Göktürk Kağanlığı’nı, Karahanlı Devleti’ni, Timur İmparatorluğu’nu ve Büyük Selçuklu devletlerini de hatırlamak ve örnek almak güçlü Türkiye’nin inşaasında bizlere yardımcı olacaktır" şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda, Mehmet Ali Kabakçıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Başkan Yaralı'ya günün anısına Osmanlı Devlet Arması hediye etti.

Editör: TE Bilişim