Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, ilçeye bağlı Seyitoba Mahallesinde sinir sistemine bağlı kas gelişimsizliği Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığı nedeniyle 20 yıldır yatağa bağımlı bir hayat süren 57 yaşındaki Halil Çöğürlü’ye havalı yatak hediye etti.

Seyitoba Mahallesinde temaslarda bulunan Başkan Yaralı, Başkan Yardımcısı Cevdet Aydın ve Mahalle muhtarı Ali Çetinkaya ile birlikte ALS hastası Halil Çöğürlü’yü evinde ziyaret etti. Ziyarette Çöğürlü’ye, yatalak hastalar için özel üretilen havalı yatak hediye eden Yaralı, 20 yıldır yatağa bağımlı bir hayat süren hasta adam ile bir süre sohbet ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Başkan Yaralı, burada yaptığı açıklamada sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında ilçe genelinde yardıma muhtaç insanların her türlü ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını, bu doğrultuda akülü araba, tekerlekli sandalye ve buna benzer yardımlarda bulunduklarını söyledi.

Bu arada ALS hastalığına dikkat çekerek farkındalık yaratmak amacıyla geçtiğimiz aylarda baştan aşağıya bir kova buzlu su dökülerek bireysel ve toplumsal eylemler düzenlenmişti.

Editör: TE Bilişim