Etkinliğe Saruhanlı’da kısa süre önce göreve başlayan İlçe Müftüsü Muhammet Koçak, Başkan Yardımcısı Cevdet Aydın, Vaiz Erkan Şenoğlu ve Diyanet Sen İlçe Temsilcisi Nuh Okal da katıldı.

Başkan Yaralı, burada yaptığı konuşmada Müslüman coğrafyasındaki olaylara ve akan kana değinerek küresel güçlerinin oyunlarına dikkat çekti.

Ortadoğu ülkelerindeki olayları anımsatan Yaralı, “Topluma iyiyi, doğruyu ve güzeli anlatmamız lazım, toplumu doğru yönlendirmemiz gerekiyor. Gelecek nesillerimizi iyi eğitmek durumundayız. Zor bir dönemden geçiyoruz. Böylesi zamanlarda birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekiyor” dedi.

 

Müftü Koçak ise konuşmasında Camiler ve Din görevlileri haftasını kutlu olmasını temenni ederek, “Bizler çok önemli bir görevi ifa ediyoruz. Hem dini hem de dünyevi manada mukaddes bir görevi yerine getiriyoruz.  Bu saygınlığa bizim layık olmamız lazım. İslam ahlakının gerektirdiği bütün vasıfların şahsımızda bulunması gerekiyor” diye konuştu.

BU YILKİ TEMA: CAMİ VE NAMAZLA DİRİLİŞ

Bu arada Diyanet İşleri Başkanlığı dinimizin direği namaz ibadetine olan ihtiyacımızı daha yüksek sesle dile getirmek ve camilerdeki cemaatsizlik sorununa hem bireysel hem de toplumsal açıdan dikkat çekmek amacıyla Camiler Haftasının bu yılki temasının “Cami ve Namazla Diriliş” olarak belirlendiğini duyurmuştu.

Editör: TE Bilişim