Manisa'da dönemin belediye başkanı Bülent Kar tarafından köylerine Katı Atık Bertaraf Tesisi yapılmaması için yıllarca mücadele veren ve 'Süpürgeli eylemciler' olarak bilinen Develi Köylüleri hukuk mücadelesini kazandıkları köy meydanında Bahar Şenliği düzenlediler.

Develi köylülerinin el birliği ile hayata geçirdikleri 1.Bahar Şenliği büyük bir coşku ile kutlamasına Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı,Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, Kadın Kolları Başkanı Medine Taştekin ve çevre yerleşim yerlerinden vatandaşlar katıldı.

TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Develi Mahalle sakinlerinin talep ve isteklerini de dinleyen Başkan Yaralı, etkinliğin yapıldığı bölgede düzenleme çalışmaları yapacaklarının müjdesini de verdi.

Yaralı, burada yaptığı konuşmada bayramların, festivallerin, şenliklerin ve hıdrellezlerin insanları bir araya getiren, gönülleri buluşturan güzel günler olduğunu kaydetti.

Develi köylülerine verdiği stratejik eylem biçimleri ile adını bir anda Astriks olarak gündeme yazdıran çevreci Oktay Konyar’a kazanılan Çevre mücadelesinden dolayı teşekkürlerini sunan Develi mahallesi köylüleri; “O süreçte yalın ayak Türkiye’nin bir çok yerinde eylem yaparak sesimizi duyurarak haklı mücadelemizi kazanmıştık. Eğer bu mücadeleyi vermemiş olsaydık bugün için çöp kokuları ve kimyasalar atıklar tarlalarımıza kadar inecek sağlıklı yaşantımızın ötesinde sağlıklı tarım yapamayacaktık. Bu şenliğimizi önümüzdeki yıllarda daha büyük katılımlı olarak yapacağız” şeklinde konuştular.

Develi  halkı şenliklerine katılan Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı'yı sıcak ilgiyle karşılarken onun yorgunluğunu ikram ettikleri soğuk ayran ve gözlemeler ve keşkek ile giderdiler.

Editör: TE Bilişim