Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı’yı makamında ziyaret etti.
Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sabih Özer ve Başkan Yardımcısı Cevdet Aydın’ın da yer aldığı görüşmede, yapılacak okul binası ile ilgili gelinen son aşama değerlendirildi.

Belediyede yapılan görüşmenin ardından okulun yapılacağı alana geçen heyet, Saruhanlı Belediyesi sosyal tesislerinin kıyısındaki 7 dönümlük arazide incelemelerde bulundu.
Rektör Çelebi, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki mevcut Meslek Yüksekokulu binasının yetersiz olduğunu ve ihtiyaca cevap veremediğini kaydetti.
Saruhanlı’ya yeni bir Yüksekokul binası yapılması konusunda çalışma başlatıldığını, Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı’nın meseleye sahip çıktığını ifade eden Çelebi, şöyle konuştu; “Öyle Zannediyorum ki, Saruhanlı Meslek Yüksekokulumuz çok gecikmeden güzel bir binaya ve okul kampüs alanına sahip olacak, kavuşacak. Gelişmeleri memnuniyetle takip ediyorum. Bu anlamda Belediye Başkanımız Hüseyin Yaralı’ya çok teşekkür ediyorum. Sağolsun, kendisi şehirle ilgili diğer işlerini bitirmiş artık önceliği Saruhanlı Meslek Yüksekokulu… Çok güzel ve Saruhanlı’ya yakışır bir binaya kavuşacağız. Bizde Üniversite olarak bu modern binada yeni bölümler devreye sokmayı ve her anlamda güçlendirmeyi düşünüyoruz. Bu manada Saruhanlı kalıcı bir Meslek Yüksekokulu kazanmış olacak.”
Başkan Yaralı ise Yüksekokulun bina ihtiyacı anlamında sıkıntısını yakından takip ettiklerini ve sorunun çözümü için önemli bir aşamaya gelindiğini dile getirerek şunları kaydetti; “Bu konuda daha önceden tespitlerimiz var. Yeni okul binası yapılması ile ilgili sözlerimiz de var. Okul binası yapılması ile ilgili gayret göstereceğimizi söylemiştik ama ilçemizin alt yapı gibi diğer ciddi sorunları olduğu için bu tür hizmetlere ağırlık verdik. Zaman içerisinde ilçe merkezi olarak hepsini bitirdik. Şimdi ilçemize ve Celal Bayar Üniversitesi’ne yakışır, güzel bir Yüksekokul yapılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Belediyemize ait olan, Şehir merkezine ve sosyal tesislerimize yakın 7 dönümlük bir alanda bu binanın kurulması için plan ve projeleri Rektör hocamıza sunduk. Sağolsun, kendileri de ciddi anlamda destek veriyor. İnşallah en kısa sürede ilçemize yeni bir Yüksekokul binası kazandırılması için ciddi bir noktaya gelineceğini düşünüyorum.”
Başkan Yaralı, açıklamasının ardından Rektör Çelebi’ye insan sağlığına faydası olduğu bilinen tespih hediye etti. Çelebi ise Başkan Yaralı’ya çiçek verdi.
 

 
Editör: TE Bilişim