Saruhanlı’nın Büyükbelen mahallesinde düzenlenen etkinlikte “Orman Haftası” coşkuyla kutlandı. Bu kutlamanın ardından “Gönül Elçileri” projesi kapsamında 300 fıstık çamı fidanı dikildi.

Buradaki programa İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Başkan Yardımcısı Cevdet Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, daire amirleri öğrenciler ve mahalle sakinleri katıldı.

Programda Büyükbelen İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu, dans ve gösteriler sergilendi.Daha sonra “Bereket Ormanı” için oluşturulan alana 300 fıstık çamı fidanı dikildi.

Gönül Elçileri Projesi Yaygınlaşıyor

Belediye Başkanı Hüseyin Yaralıburada yaptığı açıklamada “Gönül Elçileri Projesi”nin temel amacının gönüllülüğü yaygınlaştırmak olduğunu, projenin dezavantajlı ve kırılgan nitelikteki kadınlar, çocuklar, engelliler, yaşlılar, şehit yakınları ve gaziler ile yoksullara yönelik uygulanacağını kaydetti.

İhtiyaç sahibi olanlara ve insanlığa katkı sağlamak isteyen herkesin bu projede görev alarak “gönül elçisi” olabileceğini dile getiren Yaralı, şunları kaydetti;

“Toplum Kalkınmasında “Gönül Elçileri Projesi", toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilmiştir. Bizler bu doğrultuda özendirici çalışmalar yürütüyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim