Törene İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ve diğer davetliler katıldı.

Tören, Mülki İdare Amirliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve mecliste grubu bulunan siyasi parti temsilcilerinin Atatürk anıtına çelenk sunması ile başladı. Daha sonra Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Bizler bugün burada sıradan bir kutlama yapmak için değil, 93 yıl önce bu vatan için nasıl can verildiyse bu günde aynı kararlılıkta olduğumuzu göstermek için toplandık” diyerek şunları kaydetti;

“Ortadoğu ülkelerindeki olayların benzerini sınırlarımız içinde de çıkarmaya çalışıyorlar. Milletimizi etnik köken üzerinden, mezhebi yaklaşım üzerinden, siyaset üzerinden bölmeye ve parçalamaya çalışıyorlar. Ancak bizler bu oyuna gelmeyecek, yeni Türkiye yolunda durmadan yürüyeceğiz. Bu ülke, kimliği ne olursa olsun, gönlünde vatanseverlik aşkı olan, ülkesi için çalışan, gerektiğinde canını verebilecek olan insanlarındır.

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünü kutladığımız bu gurulu günde dünyaya mesajımız, ‘barış, sevgi ve kardeşliktir’ Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm hemşerilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Başkan Yaralı’nın konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiir okudular.

Bu arada ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı kutlamaları kapsamında 4 Eylül Cuma günü merkez camiinde bu topraklar için canını feda eden şehit ve gaziler için mevlid-i şerif okundu ve lokma döküldü.

 

 

 

Editör: TE Bilişim