Saruhanlı Belediyesi kapalı spor salonunda düzenlenen turnuvaya ilçe genelindeki okullardan 200 öğrenci katıldı. Etkinliğe ailelerin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Aydın ve Mustafa Ercan Bilgiç de izleyici olarak katıldı.

Turnuva Direktörü Veli Yıldız etkinlikle ilgili verdiği bilgide Saruhanlı’da satranç sporunu sevdirmek ve geniş kitlelere yaymak amacıyla bu turnuvanın düzenlendiğini belirterek şunları söyledi;

“Öğrencilerimiz 4 farklı kategoride yarışıyor. Potansiyel olarak çok zeki ve akıllı çocuklarımız var. Saruhanlı’da ilk kez düzenlenen turnuva Kaymakamlık, Belediye, İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi olmak üzere 4 kurumun girişimi ile düzenlendi. Bize destek veren kurumlara, hakem ve öğretmen arkadaşlara teşekkür ediyoruz.”

Turnuvanın sonunda dereceye giren öğrencilere, sponsorluğunu Saruhanlı Belediyesinin üstlendiği bisiklet, tablet bilgisayar, kol saati, kupa ve madalya ödülleri verildi. Öğrencilerin ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan Bilgiç ve diğer yetkililer verdi.

Başkanımıza Teşekkür Ediyoruz

Başkan Yardımcısı Bilgiç, ödül törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada turnuvanın coşkuyla gerçekleştiğini ifade ederek şunları kaydetti;

“Turnuva çok güzel geçti, bu etkinliklerde büyük rolü olan Sayın Belediye Başkanımız Doktor Hüseyin Yaralı’ya teşekkür ediyorum. Bu tür sosyal etkinliklerle çocuklarımızın sokak ortamından kültürel faaliyetlere yönelmesini sağladığı için Başkanımıza minnettarız.”

 

Editör: TE Bilişim