İlk açılış hamlesini Belediye Başkanı Dr.Hüseyin Yaralı'nın yaptığıSaruhanlı Belediyesi kapalı spor salonunda düzenlenen turnuvaya ilçe genelindeki okullardan 181öğrenci katıldı. Etkinliğe öğrencilerin aileleri de büyük ilgi gösterdi.
 
Başkan Yaralı, burada yaptığı açıklamada Saruhanlı’da satranç sporunu sevdirmek ve geniş kitlelere yaymak amacıyla bu turnuvanın düzenlendiğini belirterek şunları söyledi;
 
“Saruhanlı Belediyesi olarak güzel bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. 181 sporcunun katılımı ile dev bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Satranç turnuvamızın bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Bu yılki turnuvamız Satranç Federasyonu tarafından kabul edilmiş olması nedeniyle daha da anlam kazandı. Bu vesile ile buradaki gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kutluyorum. Saruhanlımız değişiyor, ilçemizde güzel etkinlikler gerçekleşiyor.”
 
Turnuva Direktörü Veli Yıldızise etkinlikle ilgili verdiği bilgide öğrencilerin3 farklı kategoride yarıştığını, potansiyel olarak Saruhanlı’da çok zeki ve akıllı çocukların bulunduğu ifade etti.
 
Turnuvanın sonunda dereceye giren öğrencilere, sponsorluğunu Saruhanlı Belediyesinin üstlendiği bisiklet, tablet bilgisayar, kol saati, kupa ve madalya ödülleri verildi. Öğrencilerin ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Suat Diktaş ve diğer yetkililer verdi.
 
Başkanımıza Teşekkür Ediyoruz-
 
Başkan Yardımcısı Diktaş, ödül törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada turnuvanın coşkuyla gerçekleştiğini ifade ederek şunları kaydetti;
 
“Turnuva çok güzel geçti, bu tür etkinliklerde büyük rolü olan Sayın Belediye Başkanımız Hüseyin Yaralı’ya teşekkür ediyorum. Bu tür sosyal etkinliklerle çocuklarımızın sokak ortamından kültürel faaliyetlere yönelmesini sağladığı için Başkanımıza minnettarız.”
 
 
 
 
 
 

 
Editör: TE Bilişim