Açılışa Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, Belediye Meclisi üyeleri, Osmanlı Ocakları Manisa İl Başkanı Ahmet Karaca, Sivil toplum örgütü temsilcileri, Daire amirleri, Ocak yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.
Osmanlı Ocakları İlçe Başkanı Mehmet Ali Kabakçıoğlu ve yönetimi, Mehter takımı eşliğinde çarşı merkezinden Ocak binasına yürüyüş yaptı.
Kabakçıoğlu, burada yaptığı açılış konuşmasında Osmanlı Ocakları’nın 2005 yılında Osmanlı kültürü, örf ve adetlerini araştırmak, tanımak ve tanıtmak amacı ile kurulduğunu belirtti. Genel Başkanlığını Kadir Canpolat’ın yaptığı Osmanlı Ocakları’nın ülke genelinde 60 il, 7 bölge ve 250’nin üzerindeki ilçede teşkilatlanma çalışmalarını tamamladığını ifade eden Kabakçıoğlu, şunları kaydetti:
“Osmanlı Ocakları, bireylerin etnik kökenine bakmaksızın herkesi kucaklayan bir teşkilattır. Bizler tüm ülkeye mal olmuş bir derneğiz. Yeryüzü Osmanlı varlığından koptuğu andan itibaren ülkemizde ve dünyada bir Osmanlı Ruhunun boşluğu ortaya çıkmıştır. Dünyaya vurulan Osmanlı mührü, yeniden ruhunu şerh etmesi gerekmektedir. Bizler bu uğurda var gücümüzle çalışacağız.”
Osmanlı Ocakları İl Başkanı Ahmet Karaca ise 623 yıl boyunca üç kıtaya hükmeden Osmanlı’nın yeryüzüne adalet sistemini getirmiş, Dünya’ya medeniyet öğretmiş büyük bir imparatorluk olduğunu söyledi. Ortaya koyduğu örnek devlet anlayışında; din, dil ve ırk ayrımından uzak duran Osmanlı, bunun için yüzyıllarca birçok devleti ve milleti hakimiyeti altında tutmayı başardığını dile getiren Karaca, “Millet ve devlet olarak artık özümüze dönüyoruz. Bu durum birilerini rahatsız edebilir. Kimilerinin hesapları bozulabilir. Ancak biz yılmadan, bıkmadan ve usanmadan güçlü Türkiye için çalışacağız. Osmanlı Ocakları olarak uğurda üzerimize düşen görevi ve üstlendiğiniz misyonumuzu en iyi şekilde yapacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ise 6 Asır boyunca Dünya’ya hükmetmiş bir medeniyetin kültürünü yaşatacak olan bu kutlu teşkilatın açılışında yer almaktan mutlu olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
“Biz ecdadımızı tanıdıkça ve Osmanlı ruhunu yaşattıkça yeniden büyük bir devlet olabilir ve Dünya’ya yeniden hükmedebiliriz. Unutmayalım ki, bizler gemileri karada yüzdüren Fatih Sultan Mehmet’in torunlarıyız. Tabi ki burada Osmanlı’dan bahsederken eski Türk devletlerini de unutmamak gerekir. Bizler sadece Osmanlı ile de sınırlı değiliz. Bizler, Büyük Hun İmparatorluğu ile başlayıp Osmanlı’ya kadar 16 devlet kurmuş çok eski medeniyete sahip bir milletiz. Bu bakımdan Göktürk Kağanlığı’nı, Karahanlı Devleti’ni, Timur İmparatorluğu’nu ve Büyük Selçuklu devletlerini de hatırlamak ve örnek almak güçlü Türkiye’nin inşaasında bizlere yardımcı olacaktır.”
Törendeki konuşmaların ardından Ocak binası dualar eşliğinde kurdele kesilerek açıldı. Açılışın ardından davetlilere lokma ikram edildi.

Editör: TE Bilişim