Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, gazetecilere yaptığı açıklamada 13 mahallede İlçe Jandarma Komutanlığı’nca belirlenen yerlere güvenlik amaçlı izleme ve kayıt yapabilen kamera sistemi kurduklarını belirtti.

Toplam 180 bin liraya mal olan sistem sayesinde güvenlik güçlerinin suç ve suçlularla daha etkin mücadele edebileceğini ifade eden Yaralı, toplumun huzur ve refahı için çalıştıklarını dile getirerek şunları kaydetti;

“Hem mala hem cana karşı etkili bir yöntem olan, son yıllarda şehir merkezlerimizde uygulamaya konulan güvenlik sistemleri Saruhanlı’nın mahallelerinde de hayata geçiriliyor. Güvenlik kameralarının suç ve suçluyla mücadelede çok büyük katkıları olacak. Böyle bir sistemin kurulmuş olması caydırıcı bir etki yapacaktır. İnsanlar daha suç işlemeden, suç işlemeyi aklından bile geçirmeyecektir. İkincisi de suç işlendikten sonra güvenlik güçlerimizin müdahalesini hızlandıracak ve suçluyla daha etkin bir mücadele imkanı getirecektir.”

IP tabanlı ve ful HD çözünürlükteki kablosuz güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerin Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde oluşturulan izleme merkezinde 24 saat takip edileceği, ilçede daha önce kurulan Polnet ile uyumlu plaka tespit sistemlerinin de devreye alınacağı öğrenildi.

 

Editör: TE Bilişim