Büyükbelen Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Kuran Kursu Derneği öncülüğünde hayırsever vatandaşlar ve Saruhanlı Belediyesinin desteğiyle yapımı tamamlanan Yeşil Cami ibadete açıldı.
Açılışa Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Büyükbelen Mahalle Muhtarı Etem İşler, Cami Yaptırma ve Yaşatma Kuran Kursu Derneği Başkanı Nurettin Bektaş, Belediye Meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Başkan Yaralı, okunan duanın ardından vatandaşlarla birlikte caminin kurdelesini keserek ibadete açtı. Açılışta davetlilere lokma ikram edildi.
Yaralı, burada yaptığı açıklamada Camilerin, ibadet etme, Allah’ı anma, eğitim-öğretim, huzur ve sükun mekanları olduğunu kaydetti.
İslam’da camilerin önemli bir yere sahip olduğunu, Büyükbelen’de 4. caminin ibadete açıldığını ifade eden Yaralı, şunları söyledi:
“Camiler insanlara helal ve haramın, güzel ahlakın, doğruluk ve dürüstlüğün öğretildiği, sevgi saygı ve kardeşlik ruhunun işlendiği mukaddes mekanlardır. Camiler, bulundukları yörenin sosyal hizmet ve ilişkilerinde, devamlı ışıldayan ve çevresini aydınlatan birer kandil gibidir. Camiler, insanların birbirini sevmelerine de vesile olur. Camilerin ortak kalbimiz olduğunu, oralarda hayat varsa, bizlerde de hayat olacağını bilmeliyiz”
Başkan Yaralı, buradaki açılışın ardından mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Vatandaşlarla oturup sohbet eden Yaralı, kadınlar ve çocuklarla da sohbet etti, onların birlikte fotoğraf çektirme taleplerini geri çevirmedi.

Editör: TE Bilişim