Saruhanlı Belediyesine ait Kafe Sultaniye’de düzenlenen etkinliğe ODER Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Güngör, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Aydın, Mustafa Ercan Bilgiç, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Aytekin Yaralı, otistik çocuklar ve aileleri katıldı.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in de sonradan katıldığı kahvaltının ardından ODER Başkanı Güngör, otistik çocuklara sağladıkları destekten dolayı Başkan Yaralı’ya teşekkür belgesi verdi.

Başkan Yaralı, burada yaptığı açıklamada, engelliliğin Allah’ın bir takdiri olduğunu ancak takdirden gelene insanoğlunun bazı tedbirler alabilme imkanına sahip olduğunu kaydetti.

Engelliliğin bir çeşidi olan Otizmin günümüzde sadece bireyler ile sınırlı değil aynı zamanda dünyanın her tarafında görülen, toplumların her kesimini etkileyen ve giderek yaygınlaşan sosyal bir olgu haline geldiğini ifade eden Yaralı şunları kaydetti; “Otizm, bir hayat gerçeğidir. Biz Saruhanlı Belediyesi olarak “Otizmi fark et, yaşamı paylaş” sloganı ile yola çıktık ve bugün burada sizlere kucak açtık. Otizmli bireyler ve ebeveynlerine hep birlikte gönüllü destek verelim ve çocuklarımız hep birlikte büyüsün istiyoruz. Engelli kardeşlerimizin sosyal yaşama dâhil olmaları ve erişilebilir hayat standartlarına ulaşabilmeleri için sürekli yaşam kalitesini yükseltici politikalar üretip bunları hayata geçiriyoruz. Yerel yönetimler olarak engelli kardeşlerimiz bizim her zaman önceliğimiz olmuştur. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Engelli olmak bir kusur değildir. Hepimiz engelli adayıyız. Bu nedenle toplum olarak engellilere gereken ilgi ve desteği sağlamalı ve onları yalnız bırakmamalıyız. Bizlerde bu çerçevede engelli kardeşlerimizin talep ve ihtiyaçlarını yerine getiriyor, onları yalnız ve çaresiz bırakmıyoruz.”

Yaralı’nın konuşmasının ardından İzmir Otizm Orkestrası ve Korusu topluluğunu da oluşturan otistik çocuklar sahneye çıkarak çeşitli şarkılar seslendirdi. Öğrencilerin performansları ayakta alkışlandı. 

Editör: TE Bilişim