Manisa’da dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim imkânı sunan Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi, ilçelerde de hizmet vermeye başladı.

Manisa merkezde Bahri Sarıtepe ve Atatürk Gençlik Merkezi’nde bulunan toplam 16 derslikte 32 öğretmen kadrosuyla öğrencilere eğitim veren Manisa Büyükşehir Belediyesi, eğitim hizmetini ilçelere de yaymaya başladı. Bu kapsamda Saruhanlı’da Cumhuriyet Mahallesi Hükümet Caddesi’nde hizmete giren Büyükşehir Belediyesi’ne ait MABEM’de, modern sınıflarda öğrencilere ücretsiz eğitim verilmeye başlandı. Devlet parasız yatılılık şartlarını taşıyan öğrencilerin seçme sınavıyla katıldığı MABEM’de, öğrencilere YGS-LYS ve TEOG alanlarında eğitim verilecek. Yakın zamanda tüm ilçelerde hizmet vermeye başlayacak olan MABEM, Turgutlu’da 12 derslik, Salihli’de 12 derslik, Gölmarmara’da 5 derslik, Gördes’te 6 derslik, Selendi’de 8 derslik, Köprübaşı’da 5 derslik, Sarıgöl’de 4 derslik, Demirci’de 12 derslik, Kula’da 6 derslik, Alaşehir’de 7 derslik ve Ahmetli’de 5 derslikli olmak üzere toplam 87 derslikte faaliyetlerini sürdürecek.

ÖĞRENCİLER VE AİLELERDEN MABEM TEŞEKKÜRÜ

MABEM’in Saruhanlı’da hizmet vermeye başlaması aileler ve öğrencileri memnun etti. Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim hizmetlerinden ücretsiz yararlanan öğrenciler, ilçelerinde böyle bir hizmetin faaliyete geçmesinden dolayı Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler. MABEM’in, çocuklarının eğitimine önemli katkı sağlayacağını ifade eden aileler ise Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ilçelerinde önemli bir projeyi hayata geçirmesinden dolayı mutlu olduklarını belirttiler.

Editör: TE Bilişim