Saruhanlı Sanayi Sitesindeki işyerinin açılışına Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Başkan Yardımcıları Cevdet Aydın, Mustafa Ercan Bilgiç ve Belediye meclisi üyeleri ile vatandaş ve esnaflar katıldı.

Başkan Yaralı, burada yaptığı açıklamada Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Saruhanlı Belediyesi işbirliğinde Saruhanlı’da iş kurmak isteyen gençlere yönelik KOSGEBtarafından uygulamalı girişimcilik eğitimi kursu açıldığını belirtti.

Saruhanlı Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 10 gün süren eğitimde 30 girişimci adayının kursu başarıyla tamamladıklarını ifade eden Yaralı, bu adaylardan Satılmış Kolcu’nun aldığı hibe kredi ile marangoz atölyesi hizmete açtığını dile getirerek şunları söyledi;

“Eğitimin sonunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerler işyerlerini açmaya başladı. Bunlardan ilkini bugün hizmete açıyoruz. Kursu tamamlayan adaylar kuracakları işlerinde KOSGEB’in sunduğu 50 bin lira hibe ve 100 bin liralık faizsiz geri ödemeli kredi desteğinden yararlanma hakkına sahip oldular. Eğitimlerini tamamlayıp iş kuran adaylar ülke ekonomisine katma değer sağlayacak ve istihdamın artmasına vesile olacaktır. Bu bakımdan girişimci adaylarımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”

Başkan Yaralı, konuşmasının ardından hizmete açtığı işyerinin genç girişimci ve Saruhanlı için hayırlı olmasını temenni etti.

Editör: TE Bilişim