Saruhanlı’nın Koldere Mahallesi’nde bu yıl 1’incisi düzenlenen deve güreşleri festivali vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Manisa’nın yanı sıra Çanakkale, Aydın, Antalya, Muğla ve İzmir gibi illerden de develerin katıldığı festivalde yaşanan heyecan görülmeye değerdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Erdinç Karaköse, MASKİ İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Hayri Okkalı, Saruhanlı İlçe Koordinasyon Müdürü Ali Aybars Özbilgin, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Süleyman Kahramanlar, MHP İlçe Başkanı Baki Ulu da deve güreşlerini takip ederek yaşanan heyecana ortak oldu. Yaklaşık 120 devenin mücadele ettiği festivalde vatandaşlar güreşleri izlerken piknik yapmanın da keyfini çıkardı. 
‘Gelenekselleştirmeyi amaçlıyoruz’
Renkli görüntülerin yaşandığı festivali gelenekselleştirmeyi amaçladıklarını belirten Koldere Mahalle Muhtarı İbrahim Durbay, kendilerini yalnız bırakmayan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Emeği geçenleri kutladı
Deve güreşleri festivalinin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç ise, ”Kültürümüzün bir parçası olan deve güreşleri Koldere Mahallemiz’de bu yıl 1’inci kez düzenleniyor. Güzel bir program oluyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. İnşallah seneye de bu alanda hep beraber bir araya geliriz” dedi. Festivalin sonunda Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Erdinç Karaköse de dereceye giren deve sahiplerine kupalarını takdim etti.

Editör: TE Bilişim