Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan “Saruhanlı Okuyor” projesi kapsamında ortaokul öğrencileri ve velilerine yönelik kitap okuma yarışması düzenlendi.

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, gazetecilere yaptığı açıklamada ilçede okuma alışkanlığı konusunda bireysel ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla kitap okuma yarışması düzenlendiğini belirtti. Saruhanlı Belediyesi’nin desteğiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ortaokul öğrencileri ve onların velilerine yönelik düzenlenen yarışmanın 5 Ocak ile 15 Şubat tarihleri arasında yapılacağını ifade eden Yaralı, "Biz Kitap Okuyoruz’ sloganı ile düzenlenen yarışma kapsamında 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz için "Kurtuluş Savaşı Hikayeleri’, 7. ve 8. sınıflar için ’Son Kahramanlar’, velilerimiz için de ’Sarıkamış Beyaz Hüzün’ kitapları olmak üzere okullarımıza toplam 300 kitap hediye ettik. Bu doğrultuda öğrencilerimizin ve öğrenci velilerimizin ortak bir proje etrafında çalışmalarını sağlayarak okul başarılarını arttırmak için, öğrenci-veli-okul, işbirliğine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu vesile ile tüm veli ve öğrencilerimizi kitap okumaya davet ediyorum" dedi.

Başkan Yaralı, yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilerin ve velilerin 15 Şubat günü düzenlenecek törende ödüllendirileceğini, ödüllerin Saruhanlı Belediyesi’nce karşılanacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim