Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Saruhanlı’da kaldırım işgallerinin önüne geçmek amacıyla denetimlerini sıklaştırdı.

Kaldırım işgalleri noktasında vatandaşlardan gelen şikâyetleri de göz önünde bulundurarak il genelinde çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, Saruhanlı’da denetime çıktı. İlçede Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan cadde ve sokaklarla bakkal, kahvehane, tuhafiye ve benzeri işyerlerinin işletmecilerine uyarılarda bulunan zabıta ekipleri, inşaat alanlarının önlerine dökülen moloz atıklarının da kaldırılmasını istedi. Yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra, yürüttükleri çalışmaların vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını belirterek, “İlk etapta ekiplerimiz esnafa uyarıda bulundu. Bu konuda esnafımıza halkımızın mağduriyetini anlattık. Ekiplerimizi anlayışla karşılayan esnaf arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu konuda hassas olacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Yapılan denetimlerde amaçlarının esnafı mağdur etmek olmadığını belirten Zabıta Dairesi Başkanı İra, “Burada esnafımızı da mağdur etmeden vatandaşlarımızın kaldırımları daha rahat kullanmalarını hedefliyoruz. Özellikle tekerlekli araç kullanan engellilerimiz, yaşlılarımız ve bebek arabası kullanan aileler bu konuda şikâyetlerini dile getiriyorlar. Bu doğrultuda denetimlerimiz sadece Saruhanlı ile sınırlı kalmayacak. İl genelinde bu çalışmaları yürüteceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim